Hvad er en Laser tændrør?

November 26

Hvad er en Laser tændrør?

Laser Tændrør til forbrændingsmotorer fokusere en laserstråle inde i cylindervæggen til at skabe en mini eksplosion at skubbe stemplet ned til køre motoren. Laserstrålen skaber en mere symmetrisk ekspansion end de konventionelle Tændrør til at antænde eksplosionen. Laser plug tænding er tre gange hurtigere end den standard tændrør. Laser versionen kunne øge brændstofeffektiviteten og reducere drivhusgasemissionerne.

Baggrund

Laser tænding teknologi datoer til 1978, hvornår videnskabsmand J.D. Dale demonstreret sin ydelseskapacitet. Teknologien var stort set holdt i et laboratoriemiljø for mere end 20 år siden levering lasersystemer var kompliceret og for stor til praktisk brug på forbrændingsmotorer. I de seneste år udviklet bilproducenter, Toyota og Mitsubishi, samt de nationale institutter for naturvidenskab og General Electric, mindre laser tændrør. Ingeniører monteret nye laser stikket direkte over motorens cylindre til direkte en laserstråle ind i kammeret. I det seneste årti voksede laser tændrøret gradvis mindre til det punkt, at det blev kommercielt levedygtige. I sidste ende, laser stik kunne erstatte tændrør.

Videnskaben

Laser stikket virker stort set på samme måde som tændrøret ved antændt en eksplosion inde i cylinderen. Den standard tændrør skaber en elektrisk gnist til at antænde den luft-brændstof blanding komprimeres i cylinderen. Tændrøret antænder dog kun luft-brændstof blanding på toppen af cylinderen nær gnist hul på stikket. Dette spild af energi ved at tillade cylinder vægge til at absorbere meget af den eksplosion varme inden den når toppen af stemplet i bunden af cylinderen. Laser-stikket sender en fokuseret stråle på omkring 100 gigawatt pr. kvadratcentimeter i korte pulser direkte til toppen af stemplet til at antænde hele blandingen. Laser stik puls strålen ind i cylinderen i nanosekunder snarere end millisekunder det tager den standard tændrør. Dette forbedrer motor timing for bedre brændstofeffektivitet.

Miljøvenlig

Begrænsninger af den standard tændrør omfatter udvikle giftige nitrogenoxider, at skaber luftforurening, fordi stikket forbrænder mere brændstof end luft. Højere energi tændrør kunne reducere emissioner, men elektroderne ville brænde ud hurtigere og kræver konstant udskiftning. Laser stik behøver elektroder og kan antænde luft-brændstof blandingen med mere luft end brændstof til en slankere blanding. Ingeniører forsøger at kræve, at laser stik klarer sig over et stort temperaturområde og håndtere de stød og vibrationer af automobile. Målet er at have laser stik producere mindst 100 millioner laser skud i dets levetid, med det endelige mål at producere 500 millioner skud. Nuværende teknologi tillader laser stik ca 315 millioner skud. Samlede øges motoreffektivitet med 45 procent med laser stik.

Fremtid

I 2011 var laser tændrør ikke på markedet, selv om konferencen om lasere og Electro-Optics organiseret et team til at forhandle med et tændrør producent til at producere den første laser stik til kommercielle applikationer. En erstatning for dagens driver er puls stik, der lagre tænding energi og udledninger energi med fokuseret plasma kugler til at øge motorens effektivitet.


© 2021 iamgreatindian.com | Kontakt os: webmaster# iamgreatindian.com