Hvordan man beregner Audio forstærker gevinst

January 24

Hvordan man beregner Audio forstærker gevinst

Forstærker gevinst er en måling af ændring i en AC-signal styrken fra indgangen på en forstærker til output. En elektrisk guitar og forstærker giver et godt eksempel på gevinst. Som anført af Helmuth E. W. Lemme, forfatter til "The hemmeligheder af elektrisk Guitar Pickups," skaber en elektrisk guitar et signal spænding på "100 millivolt til én volt rms." Når dette signal går gennem forstærkeren kan det øges drastisk. En forstærker, der leverer 100 watt rms i en fire ohm (måling af impedans) højttaler kan øge det indgangssignal 50 gange. Derfor, gevinsten er fast besluttet på at være 50 og det repræsenterer forholdet mellem udgangssignalet til indgangssignalet.

Instruktioner

• Find den signal-spænding, der er oprettet af elektrisk guitar eller input-kilde. Du kan slå op guitar's specifikationer eller du kan måle AC spænding ved at koble op et oscilloskop sonde med stikket ¼" guitar. Dette signal spænding kan være i top, top til top eller rms.

• Find output ratings af forstærkeren. I almindelighed, er numrene angivet på bagsiden. Besøg producentens websted eller konsultere instruktionsbogen, hvis du ikke kan finde numrene. Ét nummer vil blive opført som watt rms. Hvis en volt rms værdi er angivet, bruge dette nummer og du kan springe over trin fire. Også, bør der en højttaler impedans på listen, som otte Ohm eller fire ohm. De tal, du har brug for vil se nogenlunde sådan her: "100 watt rms i en fire ohm højttaler belastning."

• Omforme guitar input signal i volt rms. Det er i v top til top, dividere det med to for at få volt peak og ganger dette antal med.707 at få volt rms (1 Vpp/2 =.5 Vp;.707(.5 Vp) =.354 Vrms). Hvis det er i volt peak, bare gange antallet af.707 at få volt rms (.707(.5 Vp) =.354 Vrms).

• Konvertere udgangssignalet af forstærkeren til volt rms. Bare sæt watt rms og Højttaler impedans i Ohms lov magt ligning (P = VV/R) og løse for V (100 Wrms = VV/4 ohm; 4(100) = VV; 400 = VV; sq rt 400 = V; 20 = Vrms).

• Sæt input og output numre i gevinst ligning (Av = Vout/Vin) og løse for Av. Det resulterende tal er forstærker gevinst med hensyn til spænding rms (Av = 20 Vrms /.354 Vrms; AV = 56.497).

• Analysere resultaterne. Gevinsten angiver, at forstærkeren øger Vrms.354 indgangssignalet 56.5 gange til en outputniveauet af 20 Vrms, når forstærkeren opererer på en gennemsnitlig effekt på 100 watt rms med en fire ohm højttaler forbundet.

Tips & advarsler

  • Kontroller, at både input og output tal konverteres til matchende enheder eller tallene vil være unøjagtige. Nemlig indeværende lede skal begge være i Vrms.
  • Dette er en nybegynders guide, som viser de generelle principper for hvordan man beregner forstærker gevinst. Mere komplicerede formler af input og output impedans er behov for større nøjagtighed i de endelige resultater. Denne vejledning gælder også, at en enkelt fase effektforstærker. En flertrins forstærker med en preamp, kræver flere beregninger for at fastlægge gevinst.

© 2020 iamgreatindian.com | Kontakt os: webmaster# iamgreatindian.com