Hvordan man bruger Excel til at løse et polynomium

April 11

Hvordan man bruger Excel til at løse et polynomium

Et polynomium i matematik er summen af en række betingelser, der er tilføjet, trækkes eller ganges. Et polynomium kan have en betegnelse som 1 x, y, eller z, eller det kan have multipla vilkår: for eksempel, x ^ 3 + 10 ^ 2 + 4 er et polynomium. Løse et polynomium betyder, at du er nødt til at finde en værdi for X i ligningen. Dette kaldes nogle gange at finde en rod af et polynomium eller at finde nuller. Excel kan udføre denne opgave for dig.

Instruktioner

1 Input koefficienter i separate celler i række 4 i Excel, startende med celle "B4." for eksempel, hvis du har en kubisk ligningen x ^ 3-2 x ^ 2-3 x, så din koefficienter er 1, -2, 6 og -3. Klik på celle "B4" og skrive "1", så klik på celle "C4" og skriv "-2" derefter Klik på celle "D4" og skriv "6," så klik på celle "E4" og skrive-"3."

2 Klik på celle "B6" og skriv et gæt for værdien af X. Hvis du har ingen idé om hvad værdien kan være, bare Skriv "0."

3 Klik på celle "G4" og derefter skrive den fulde ligning ind i cellen. I dette eksempel ligningen ville være "x ^ 3-2 x ^ 2-3 x."

4 Klik på fanen "Data" og derefter klikke på "What if-analyse," i gruppen Dataværktøjer og klik derefter på "Målsøgning."

5 Klik på "Indstil celle" tekstboks, og skriv "G4."

6 Klik på "skal værdi" tekstboksen og derefter skrive "0."

7 Klik på "ved at ændre celle" tekst boks og derefter skrive "$B$ 6."

8 Klik på "OK". Excel vil løse polynomiet og returnere resultatet i celle B6 (boksen indledende gæt).

Tips & advarsler

  • Sørg for, at polynomiet du indtaster er faktisk et polynomium. Hvis din ligning er en division i det, eller hvis din eksponenter er negative, ligningen er ikke et polynomium og derfor funktionen Excel Målsøgning vil enten returnere en fejl eller det kan returnere et forkert svar.

© 2020 iamgreatindian.com | Kontakt os: webmaster# iamgreatindian.com