Hvordan virker en 12 Volt køligere arbejde?

June 23

Hvad er det?

Opførelsen af en 12-volt køler der ligner en standard picnic is brystet. Funktionen af begge enheder er til at holde mad eller drikkevarer på lavere end lufttemperaturen. Den største forskel i 12-volts køligere er tilføjelsen af en luft indtag port og en termoelektrisk enhed, der fungerer meget som køleplade på en computers centralenhed. Snarere end at tilføje is for at reducere den indvendige temperatur af boksen som i en is brystet, reducerer den 12-volt køligere temperatur ved at distribuere den køligere luft lavet af termoelektriske pladen med en ventilator aftræk til de køligere indvendige rum.

Sådan fungerer det

Ifølge den online encyklopædi Britannica, i 1834 opstår franske fysiker Jean-Charles-Athanase Peltier opdaget at når to kobbertråde er knyttet til et batteri og følgeskab af en længde af bismuth wire, et temperaturfald opstår ved krydset hvor aktuelle passerer fra bismuth kobber og en temperatur stige, hvor nuværende passerer fra kobber til bismuth.

Moderne termoelektriske enheder drage fordel af denne effekt ved limning to plader af ulige halvledere (almindeligt bismuth og telluride) til at oprette en varmepumpe. Ene side af enheden vil blive opvarmet af Peltier-effekt, anden siden vil være afkølet. Hvilken side er afkølet, afhænger af retningen af aktuelt. Ved at placere aluminium finner på enheden for at støtte til distribution af varme eller kulde produceret og kanalisere luften ind i boksen isoleret, opbevaringstemperatur kan være hævet eller sænket af 40-45 grader F fra omgivende.

Producenter af 12-volt kølere drage fordel af de potentielle omvendte forløb ved at tilbyde en varme cyklus på de fleste modeller. Heat cyklus er opnået ved at skifte de positive og negative poler på stikket. Da Peltier effekten afhænger af den konstante strøm af elektroner i én retning, kan kun jævnstrøm anvendes på disse termoelektriske enheder.

Hvor god er det?

Termoelektrisk køling er hverken så effektivt eller så effektiv som kompression/fordampning cyklussen af køleskabe almindeligvis ses i køkkener. Mens fryserum af køkken køleskab er normalt indstillet til 0 grader F, skulle en Termoelektrisk køler en rumtemperatur på højst 40 grader for at opnå det samme resultat.

For bærbare applikationer tilbyder termoelektrisk køling fordelene ved at være enkel og let. Den eneste bevægelige del i køleren er en blæser til at cirkulere luften på tværs af køleprofil. Da det ikke bruger en flydende kølemiddel, er der ingen fare for at miste kølende effekt på grund af en pres lækage.

Du vil ikke kunne man laver is i en 12-volt køler, men det er pålidelig og meget nemmere at bære rundt på end et køleskab.


© 2020 iamgreatindian.com | Kontakt os: webmaster# iamgreatindian.com