Sammenligninger af TV-kvalitet

July 26

Sammenligninger af TV-kvalitet

TV har ændret sig betydeligt i løbet af de sidste par årtier, bliver mindre, har bedre billedkvalitet og udnytte forskellige måder at vise billeder. Før du køber et nyt TV, som kan koste alt fra hundredvis af dollars til tusindvis af dollars, er det vigtigt at kende kvaliteten af hver af disse TV-skærme og hvordan de virker.

Standard versus HDTV

Den første rigtige avancement i TV billedkvalitet var fremkomsten af high-definition TV udsendelse, som erstattede standard definition billedkvalitet, der havde været på de fleste tv i årtier. High-definition billedkvalitet fordoblet antallet af pixels, der kunne ses på en TV-skærm, næsten fordoble eller tredoble mængden af pixel pr. vandrette og lodrette linjer på TV. For eksempel, standard definition tv normalt vise billeder på 480p, som står for 480 af 320 pixels per vandrette og lodrette linjer på skærmen. High-definition tv vise alt på 720 eller 1,080 pixel pr. lodret eller vandret linje på skærmen, hvilket gør billedet meget lysere med højere kvalitet.

LCD TV-skærme

LCD TV-skærme vise billeder i både standard og high definition via en flydende crystal display. Disse skærme har en stor mængde af lysstyrke og billeder, der er stadig så godt som de fleste computer skærme, viser billeder i knivskarp kvalitet. De har også en pære, der vil vare i mange år og sandsynligvis vil ikke skal udskiftes, medmindre TV er sjældent slået fra, sådan som i en sportsbar eller gym. Men LCD-skærme har et par problemer fra tid til anden som artifacting, ikke hvor LCD-skærmen kan holde med visse holdbar-omflytning billeder på skærmen, forvride eller sløre billedet for beskueren. Sorte er heller ikke så mørke på skærmen på LCD-tv, da der er en pære bag skærmen, der tillader en lille mængde lys til at skinne igennem.

Plasma-tv

Plasma-tv er kendt for at have nogle af de bedste billedkvalitet af enhver tv, der sælges på markedet, men er også nogle af de dyreste. Der udsendes både standard og high-definition-billeder. Plasmaskærme har stor kontrast mellem sorte og farver, så billeder på dem næsten synes virkelige når vises. De har utroligt lange liv, men har været kendt for at brænde mere let derefter andre tv, som dele af pixels på skærmen er individuelt drevet og kan mislykkes, hvis lov til at slippe for varmt. Men dette er hvad der gør billedkvaliteten bedre og holder nogen billeder fra artifacting eller forsinkes.


© 2020 iamgreatindian.com | Kontakt os: webmaster# iamgreatindian.com