Hvad er historien om den netværk grænseflade Card?

October 10

Hvad er historien om den netværk grænseflade Card?

Netværksgrænsefladekort er kaldt mange ting: netværk adapter, netværk interface controller (NIC), netværkskort eller lokal område netværk (LAN) adapter. Uanset hvad kortet kaldes, afspejler historie af NIC nøje udviklingen af internettet og digital kommunikation. Som netværksteknologier og topologier udviklet, blev netværksgrænsefladekort udviklet til at tillade computere til at kommunikere ved hjælp af disse nye netværk standarder.

Definition og formål

Netværkskort er kort, der er installeret i værtscomputeren at tillade vært skal sluttes til et lokalnetværk (LAN). Selv om nogle værter har netkort bygget, bruger mange computere udtagelige cards, der kan udskiftes, hvis netværk behov forandringens vært. Disse ændringer kan omfatte et krav om muligheden for at overføre flere data hurtigere, også kendt som øge båndbredden.

Token Ring

En af de oprindelige netværkskonfigurationer og protokoller blev kaldt token ring. Token ring var en proprietær protokol udviklet af IBM. Token ring-adaptere eller interface cards, tilladt computere kan forbindes i en ring konfiguration, hvor data havde to veje til at nå sit endelige bestemmelsessted. Selv om token ring-netværk, og som sådan, token ring-netværkskort er sjældent brugt, et par producenter stadig gør adaptere, der er certificerede til at arbejde med aktuelle versioner af Windows.

5-base T

Ethernet-standarden blev oprindeligt udviklet i 1973. Den originale protokol var i stand til at overføre et afsnit med tekst via en tyk, koaksialkabel over en afstand på omkring 1.000 meter. Selv om hastigheden var langsom efter moderne standarder, resulterede denne oprindelige konfiguration til sidst i en fem megabit per second (mbps) netværksprotokol, der løb over koaksialkabel. Denne netværksstandard blev kaldt 5-base T.

10 base T

Begrænsninger i muligheden af koaksialkabel til at transportere data over sin indre kerne udløste oprettelsen af en ny networking standard i 1987 kaldet 10-base T. 10 base T overføres data over snoede par af telefonkabler, ved hjælp af drejninger til at minimere interferens og cross-talk. Ved hjælp af flere wire par, var standarden i stand til at overføre data med meget højere dataoverførselshastigheder end det var muligt med coaxial kabel. 10 base T netværk adaptorer var almindelige i 1990 ' erne.

100-base T

100-base T netværkskort benyttede sig af fremskridt i netværkskabler teknologi, der tillod meget hurtigere datatransport øger over snoede par af wire designet til meget lav indblanding og cross-talk. 100-base T er også kendt som "fast ethernet."

Gigabit Ethernet

Moderne datakommunikation, især mellem servere, har skubbet langt højere krav til båndbredde. I slutningen af 1990 ' erne, en ny protokol kaldet "gigabit ethernet" blev indført. Med installationen af et gigabit Ethernet-kort, undertiden kaldet 1000-base T eller andre permutationer af skemaet 1000-base navn øge computere tilgængelige netværk båndbredde 10 gange. Gigabit ethernet er i stand til at overføre 1000 mbps data via standard netværk kabler.

FDDI

Ethernet- og token ring-netværk har afstand begrænsninger på kabler. I tilfælde hvor data skal sendes over en lang afstand, i nogle tilfælde miles, kan en fiber data digital interface (FDDI) adapter installeres på en computer. En FDDI-netværkskort omdanner data til optisk impulser og sender dem over fiber optic linjer. FDDI er et 100 mbps distribueret netværk, der bruger en token ring-type arkitektur. FDDI rammer kan nemt re indkapsle Ethernet-data for retransmission over store afstande.


© 2020 iamgreatindian.com | Kontakt os: webmaster# iamgreatindian.com