Typer af RAM til en gammel Desktop Computer

November 9

Behovet for hurtig oplagring i computere har altid været til stede. Processorer behandle data langt hurtigere end traditionelle magnetiske og optiske medier kan lægge ud, så der kræves en hurtigere formidlende form for opbevaring. Det er her RAM (random access memory) kommer. Programmer er lastet til RAM, og derefter processoren er i stand til at gøre sit job meget hurtigere, som det har en hurtigere kilde til at læse og skrive data. Som computerteknologi er avanceret, så har teknologien bag RAM.

30 pin SIPPs/SIMMs

Nogle af de tidligste computere, 286s og 386s og de første Macintosh-computere, bruges en type RAM kender som 30 pin SIMM (enkelt Inline Memory Module). I de tidligste 286 maskiner der var SIPPs (enkelt Inline Pin pakke), SIMMs tog hurtigt over som benene på SIPPs var let bøjet eller brækket, mens SIMMs blev bygget på PCB (Printed Circuit Boards) med kant kontakter. Databus på SIMMs var kun 8 bits lang, så for 286 og 386SX systemer, der var 16 bit CPU'er (Central Processing Unit), SIMMs skulle installeres parvis. For 32 bit systemer som 386DX og 486 havde 4 SIMMs skal installeres. 30 pin SIMMs oprindeligt kom i størrelser af 256KB (kilobyte), 512KB og 1MB (megabyte). Over tid blev de tilgængelig i 4MB, 8MB og 16MB kapacitet, med 16MB variant er den største mulige 30 pin DIMM-MODULET.

72 pin SIMMs

Model sent 386s, sammen med 486 og Pentium computere bruges en nyere type RAM, 72 pin DIMM-MODULET. De 72 pin SIMMs anvendes en 32-bit bus, tillader anvendelse af en enkelt 72 pin DIMM-MODULET i 386 og 486 computere eller par i Pentiums. Nogle Pentium bundkort understøttes en "halv bank" mode, giver mulighed for brug af 72 Enkeltnåle SIMMs. 72 pin SIMMs kunne havde i kapaciteter op til 128MB per stick, selv 8MB og 16MB var mere almindelige, og 1MB var den mindste størrelse.

168 pin DIMM

DIMM (Dual Inline Memory moduler) er den nuværende teknologi. 168 pin SDRAM (synkron Dynamic Random Access Memory) DIMM'er er en 4th generation hukommelsesteknologi. De overtog fra 72 pin SIMMs i 1993 og fortsatte med at være den dominerende hukommelse type indtil 2000, da DDR (Double Data Rate) SDRAM tog scenen. DIMM'er har en 64 bit data vej, og kan installeres i singler, da de passer processorer 64-bit bred datasti. DDR indført Dual Channel-teknologien, som garnered et hastighed løft i at udnytte 2 DIMM'er på samme tid. DIMM'er er den nuværende teknologi valg for RAM moduler, og vil være for en overskuelig fremtid. Mens nogle computere er stadig fremstillet ved hjælp af standard DDR SDRAM, er ingen computere lavet med regelmæssige SDRAM længere.


© 2021 iamgreatindian.com | Kontakt os: webmaster# iamgreatindian.com