Hvad sker der, hvis du lægger i 5W-30 olie i stedet for 5W-20?

September 26

Hvad sker der, hvis du lægger i 5W-30 olie i stedet for 5W-20?

Bilens motor er bygget og indstillet til at køre på en bestemt klasse af olie. Hvis du sætter 5W-30 olie i stedet for 5W-20 når sidstnævnte er grade foreslået af bilens fabrikant, kan skader på indre motordele forekomme. Derudover kan din motor opleve problemer med ydeevnen som formindsket brændstoføkonomi og hestekræfter.

Olie viskositet

En olie rating, som 5W-20 og 5W-30, angiver den motor olie viskositet. Viskositet rating bestemmes af modstanden til at flyde olien udstiller under en given temperatur. Højere viskositet ratings angiver en tykkere olie, som derfor løber mindre let. Lav viskositet olier der bruges i visse motorer at minimere olie flow modstand og maksimere ydeevnen i koldt vejr, mens høj viskositet olier giver øget beskyttelse til motorens interne, især under høje temperaturer.

Multi-grade olie

Mange typer af motor olie funktion to numre i viskositet rating, såsom 5W-20. Dette skyldes, at disse typer af olie har to forskellige viskositet ratings under forskellige temperatur betingelser. Multigrade olie har en blanding af polymerer i olie stof. Disse polymerer stigning i størrelse som temperaturstigninger, således at øge viskositeten af olien. Det første tal i multigrade olie viskositet ratings er vinter rating, anført af den oprindelige W. Dette er den olie viskositet ved 40 grader Celsius. Det andet tal viser olie viskositet når det opvarmes til 100 grader Celsius.

5W-30 Versus 5W-20

5W-30 og 5W-20 motorolie begge indslag den samme vinter rating. Det betyder, at begge kvaliteter udviser den samme viskositet under kolde forhold. Dog har 5W-30 en lidt højere viskositet ved 100 grader Celsius end gør 5W-20. Det betyder, at når motoren når normal driftstemperatur, 5W-30 olie vil være tykkere end 5W-20. På grund af den øgede modstand af tykkere 5W-30 olie, vil din motor producerer lidt lavere brændstof økonomi og hestekræfter output. Du risikerer også skade på motoren, når du bruger 5W-30 i stedet for 5W-20, som motorens interne komponenter er specielt designet til at bruges med 5W-20 motorolie.

Fabrikantens forslag

Specifikke oplysninger om motorolie foreslået af producenten af dit køretøj kan findes i din instruktionsbog. For mange køretøjer omfatter dette kun olie viskositet rating. Ofte, foreslå bilfabrikanterne også en bestemt type af olie, såsom en byder på en speciel syntetiske blanding eller rating. Derudover vil din instruktionsbog opmærksom på hvis nogen andre olie kvaliteter er acceptabel. Nogle producenter tyder på en lidt lavere viskositet rating for meget kolde klimaer. Hvis ingen alternativ til 5W-20 er angivet, kan ved hjælp af en anden klasse af olie garantien drivaggregatets af dit køretøj.


© 2021 iamgreatindian.com | Kontakt os: webmaster# iamgreatindian.com