Hvad er forskellen mellem DIMM og SDRAM?

September 25

Hvad er forskellen mellem DIMM og SDRAM?

Computerens hukommelse repræsenterer en af de mest potentielt forvirrende komponenter i moderne pc'er. Den enorme mængde af vilkår, typer og akronymer kan være skræmmende selv for erfarne computerbrugere. For eksempel, hvad SDRAM og DIMM mener, alligevel, og hvad er forskellen mellem to?

Definere hukommelse

Først, SDRAM repræsenterer en type random access memory (RAM) i computeren. Hukommelse er dybest set, hvor du gemmer oplysninger midlertidigt for hurtig og nem adgang. Hvis en computerchip er den kok, der "kokke" eller behandler data og skrap disken er pantry hvor alle ingredienserne er gemt, er hukommelsen som tæller hvor kokken placerer de nødvendige ingredienser inden for rækkevidde.

SDRAM

Lad os nu finde ud af hvad SDRAM egentlig betyder. SD står for "synkron dynamisk," synkron i forstand, at det holder den samme rytme af taktcyklus som andre komponenter i en computer CPU (central oparbejdelse del), som de forskellige busser og chipset, selv. "Dynamisk" betyder, at oplysninger kan være nemt tilføjet eller taget hukommelsesmodulet. SDRAM er en af de mest almindelige typer af RAM rundt, ifølge bogen "Opgradering og reparation pc'er".

Hukommelsesmoduler

Hukommelse kommer i hvad er bedst beskrives som "wafers." De er tynde, aflange strimler fuld af elektronik. Sådan konfiguration blev udviklet fordi tidlige computerhukommelse var udformet som en chip, der var sat i højre i bundkortet, kredsløbet bord, hvor de vigtigste processor er placeret. Disse chips vil tendere til at frigøre sig selv med ændringer i temperatur. En anden metode lodning chips direkte på bundkortet, men dette også forårsaget problemer. Udviklingen af hukommelsesmoduler blev løsning, med et lille bord, der kan sættes direkte med stikket loddet på bundkortet.

SIMMs og DIMM'er

Tidlig hukommelsesmoduler havde en enkelt række af elektriske kontakter, og dermed blev kaldt enkelt inline hukommelsesmoduler eller SIMMs. Senere moduler kom med to rækker af kontakter og blev kaldt dual inline hukommelsesmoduler eller DIMM. En anden kortvarig type hukommelsesmodul var Rambus inline-hukommelsesmodul eller RIMM. Så i virkeligheden, en DIMM dybest set beskriver typen forbindelse har et hukommelsesmodul til bundkortet, mens et begreb som SDRAM beskriver hukommelsesmodulet, selv.

Typer af DIMM'er

Begge udtryk er imidlertid meget relateret til hinanden med hensyn til deres funktion, fordi et hukommelsesmodul kan sende og modtage oplysninger så hurtigt som sin Internetforbindelse giver mulighed for. For hver type af SDRAM, der eksisterer, er der en anden type af DIMM-forbindelse. For eksempel, SDR (single data rate) SDRAM moduler har DIMM'er med 168 stifter, mens hurtigere DDR (double data rate) SDRAM moduler har 184 stifter i sin DIMM-stik. Industrien standard i 2010, DDR2 og DDR3 moduler, har 240 pins.


© 2021 iamgreatindian.com | Kontakt os: webmaster# iamgreatindian.com