Hvad betyder kubikcentimeter for en motorcykel?

April 19

Hvad betyder kubikcentimeter for en motorcykel?

Når du køber et nyt køretøj, er der altid mange tal til at forstå. Alle aspekter af motoren har en talværdi, hver med sin egen måleenhed. Et tal, som er forvirrende for ikke-motorcykel entusiast er kubikcentimeter (cc).

Hvad er en kubikcentimeter?

En kubikcentimeter er en tredimensionel måling af volumen. I matematik ville dette tal være benævnt centimeter kubik eller centimeter til magten af tre. En firkantet terning måling 1 centimeter på hver side er lig med en kubikcentimeter.

Relation til motorcykler

For motorcykler, kubiske cnetimeters eller cc, refererer til størrelsen af motoren, på samme måde liter gøre at en bil. Reelt er det mængden af luft-brændstof blanding fordrevne hver gang stemplet afslutter en fuld svingning. Det er dette tal, der er klistret på tværs af motorcykler chassis, karosseri og reklamemateriale til at give folk et indtryk af hvor stor og kraftfuld motor er.

Hvad betyder det?

Jo højere tallet er, jo hurtigere det går. Hvis en motor fortrænger 50 kubik centimeter af brændstof-luft blanding hver gang stemplerne svinger, vil det være langsommere end en motor fortrænger 1000 kubik centimeter under en rotation. Dette skyldes, at flere brændstof brændes, producerer høje omdrejninger, der overføres til vejen via dækkene. Jo højere cc nummer, jo mere kraftfulde cykel, hvilket resulterer i hurtigere acceleration og en højere tophastighed.

Omregning til liter

Det er ganske enkelt at konvertere kubikcentimeter, anvendes til motorcykler, til liter, anvendes til biler. Der er 1000 kubik centimeter til en liter, så en 2,6 liters motor 2600 cc.


© 2020 iamgreatindian.com | Kontakt os: webmaster# iamgreatindian.com