Hvad er hul i en Subwoofer til?

November 29

Hvad er hul i en Subwoofer til?

Subwoofere er specielt udviklet til at levere den bas signal fra en lydkilde. Højttalerne bruges til subwoofere er generelt større end andre højttalere i et lydsystem, fordi bastoner generere længere lydbølger end højere lydfrekvenser. Nøjagtigt gengiver meget lave frekvenser kræver en stor højttaler i stand til at flytte en stor mængde luft. Hullerne placeres i subwoofer kabinetter til at øge den talendes effektivitet, når reproduktion bas fra en lydkilde.

Højttaler anatomi

En subwoofer højttaler består af en kegle af specielt behandlet papir knyttet til en stabiliserende yderringen med metal kerne knyttet til den kegle apex. Metal kernen er omgivet af en voice coil, der reagerer på elektriske impulser fra lydkilden. Når en aktuel anvendes til voice-coil, er metal kernen tvunget frem og tilbage gennem et magnetfelt. Dette, flytter til gengæld taleren kegle og den omgivende luft til at producere lyd.

Lyden bevæger sig luft

Højttalere producere lyden ved at flytte den omgivende luft. Højere toneleje lyde forårsage højttalere, og den omgivende luft, til at vibrere på en højere frekvens i en lille vifte af bevægelse. Som på banen i en lyd falder, så gør hyppigheden af den højttaler rystelse nødvendigt at gengive lyden. Vifte af bevægelse, der kræves for at producere lavere noter øger selv som lyd hyppigheden falder. Det er derfor, du kan faktisk føle luft forskydning, når holder din hånd foran en stor subwoofer.

Højttaler kabinetter

Lufttryk inde i kabinettet er normalt ikke en betydelig design overvejelse i mindre højttalere. Standard kabinetter designet for optimal lyd i den høje og midten af frequency intervaller kan være lufttæt med lille effekt på lydgengivelse. Højttalerne monteret inde i disse kabinetter vibrere hurtigt men flytte relativt små mængder af luft. Pres skabt af en stor højttaler flytte luft nok til at producere bas lyde er betydelig. Når det placeres i en lukket kabinet, vil en subwoofer højttaler have alvorligt begrænset bevægelse. Denne begrænsede bevægelse forårsager dæmpet lydgengivelse og langsommere svar til voice coil kommandoer.

Portering kabinettet

Hullet i subwoofer kabinet omtales som en port. Størrelsen af havnen beregnes omhyggeligt for at give optimal luftgennemstrømning samtidig bevare regeringens resonant kvaliteter. Ud over at give en sikker monteringsoverflade for højttalere, fungere kabinetter som resonerende kamre til at øge lyd output. En port der er for lille chokes taleren og kan forårsage en hørlig "chuffing" støj fra luft turbulens. En port, der er for stor medfører et tab af resonans, hvilket resulterer i en tyndere baslyd. Den akustiske resultat er svarende til forskellen mellem de slanke strenge af en klassisk guitar og de tykkere strenge af en elektrisk guitar.


© 2020 iamgreatindian.com | Kontakt os: webmaster# iamgreatindian.com