Hvordan hastighedsmålere arbejde

September 20

Eddy Current hastighedsmålere

Eddy nuværende hastighedsmålere var temmelig meget universal indtil i 1980 ' erne, og anvendes stadig på de fleste motorcykler. En eddy nuværende speedometer bruger en lang, fleksibel wire kabel, der løber fra hjul til lige bag speedometer display ringe. Speedometeret er knyttet til en magnet, der roterer inde i en metal kop, men faktisk ikke røre den. Den metal kop er knyttet til en fjeder og skiven, der viser hastigheden af bilen.

Viser hastigheden

Når hjulene spin, vender de kabel, hvilket gør magnet spin inde i koppen. Dette skaber et bevægende magnetfelt, der flyder gennem cup. Det magnetiske felt producerer en elektrisk strøm i cup, som skaber sit eget magnetfelt. Det magnetiske felt i cup er altid lidt bag feltet i magnet, så den forsøger at vende koppen at indhente. Jo hurtigere går hjulene, den mere det magnetiske felt trækker på koppen. Foråret stopper cup fra spinning, men tillader det at rotere en smule. Da bilen går hurtigere, roterer koppen yderligere. Dette trækker nålen til højre, viser hastigheden bil der foregår på speedometer dial.

Digitale speedometre

På de fleste biler i dag, har mekanisk hastighedsmålere erstattet af digital ones. Med digitale speedometre er sensoren lige på bilens driveshaft. Driveshaft har en lille magnet knyttet til det, placeret i nærheden af en magnetisk sensor. Hver gang driveshaft spins forbi sensoren, skaber det en lille puls af elektrisk strøm i sensoren. En enkel computer tæller antallet af impulser pr. sekund og bruger det til at bestemme, hvor hurtigt bilen kommer. Det sender oplysningerne til instrument dial, der viser bilens hastighed.


© 2020 iamgreatindian.com | Kontakt os: webmaster# iamgreatindian.com