Hvad gør komprimere filer betyde?

December 22

Komprimere filer betyder kodning oplysningerne i dem mere præcist eller effektivt, således at de indeholder færre kode symboler. Dette, til gengæld reducerer mængden af lagerplads til filen og den tid, det tager at overføre det, elektronisk, fra én placering til en anden. En komprimeringsalgoritme er et sæt af regler eller finite foranstaltninger, til at komprimere en fil. Komprimeringsalgoritmer kan være tabsfri, hvilket betyder, at ingen oplysninger er kasseret for at reducere filstørrelsen; eller lossy, hvilket betyder, at information er uigenkaldeligt kasseres.

Tabsfri komprimering

Tabsfri komprimering typisk koncentrerer sig om kodning data mere effektivt og ofte afhængig af teknik kendt som redundans reduktion. Redundans reduktion ser ud til at gentage mønstre af information, dvs overflødige oplysninger, der kan udtrykkes mere effektivt. Hvis en fil indeholder flere værdier, der er identiske, er det mere effektivt til at kode oplysninger én gang og staten, at andre værdier er den samme, snarere end at kodning hver værdi separat.

Lossy komprimering

Lossy komprimering også bygger til dels på redundans reduktion, men også beskæftiger en teknik kendt som irrelevant reduktion. Irrelevant reduktion er baseret på egenskaberne af den menneskelige perception og sigter mod at fjerne oplysninger fra en fil, der gør lidt eller ingen, forskel for opfattelsen af dens indhold. Farveoplysningerne i en video-fil kan forenkles, eller uhørlig frekvenser i en lydfil fjernet, uden mærkbart tab i kvalitet.

Lossless versus Lossy

Komprimering kan typisk reducere størrelsen på en fil med 25 procent, 33 procent eller, for en meget effektiv algoritme, med 50 procent. Lossy kompression, på den anden side, producerer typisk meget større reduktioner i filstørrelse. Reduktion af op til 99 procent er muligt, men noget over 90 procent er tilbøjelige til at forvride indholdet af filen og kompromis kvalitet. Lossy kompression indebærer naturligvis permanent bortskaffelse af nogle oplysninger og er pr. definition, irreversibel.

Eksempler

Den populære Zip-format, der bruges til at komprimere samlinger af filer til distribution på internettet, for eksempel, er en tabsfri komprimeringsformat. Filerne i en Zip-fil er udvidet tilbage til deres oprindelige størrelse, når du har hentet og spærring fejl, er identiske med de oprindelige filer. MPEG-1 Audio Layer III eller MP3 for korte, på den anden side er en lossy kompression format. MP3 strimler ud uhørlig lyde i digitale musikfiler og dermed reducerer størrelsen af et typisk musiknummer fra 50MB til 4MB.


© 2020 iamgreatindian.com | Kontakt os: webmaster# iamgreatindian.com