Historien om Teodolit

February 19

En Teodolit er et værktøj til måling af lodrette og vandrette vinkler. Det bruges i triangulering netværk. Det ligner et lille teleskop og bruges overalt fra byggepladser til motorvejen point, ifølge "kantede Point of View" på noaa.gov. Teodolitter måle vinkler ved hjælp af ældgamle principper af trigonometri og bistå landinspektører i etablering af præcise steder.

Fakta

Fra geometri, ved vi, at det er muligt at beregne ukendte længder og vinkler i en trekant givet særlige oplysninger vedrørende andre vinkler og længder af sider af en trekant. F.eks er givet begyndelsen koordinater som (x, y) i flyet koordinater eller bredde- og længdegraden, det derefter muligt at beregne nye koordinater ved måling af visse vinkler og afstande (længder af sider af en trekant).

Funktioner

Kendskab til disse oplysninger, bruge landinspektører triangulation (en teknik, der skaber en serie af forbundne trekanter for specifikke målinger af vinkler og afstande). De tilsluttede trekanter bruges derefter til at etablere længdegrader og breddegrader, ifølge "kantede synspunkt" på noaa.gov. For at få præcise målinger, bruge landinspektører teodolitter.

Tidlige historie

Folk har måle vinkler til byggeformål i mange århundreder. Egypterne brugte groma, en tidlig version af en Teodolit, til at bygge pyramider. Derudover er der også poster, der angiver, at romerne brugte værktøjer som dioptra (cirkulær plade, markeret vinkler), til lignende formål. I 1571 kom Leonard Digges op med en anordning, der mere lignede en tidlig Teodolit og kaldte det theodolitus. Det var en delt cirkel og firkant med et kompas i centrum, "Korte historie for at dreje vinkler" på noaa.gov, men det manglede et teleskop (fundet i moderne udgaver).

Moderne historie

Teleskopet monteret på toppen af måleapparatet er opstået ved midten af 1700-tallet. Enheden havde også en horisontal cirkel med en lodret halvcirkel. Tidlig teodolitter var woks kunst; de var lavet af messing hånd og vinkler blev beskrevet i hånden. De, men har en betydelig margin for fejl, fordi de var kun så nøjagtigt som den person, der beskrevet vinkler. Dette er vigtigt, fordi en fejl på et sekund oversat til en fejl af en fod, i en afstand af 40 miles.

Nyere historie

I 1773 opfundet Jesse Ramsden en mekanisk dividere motor, der er tilladt for højere nøjagtighed og produktion af teodolitter. Dette, til gengæld resulterede i en forøgelse af Teodolit tilgængelighed og placeret England på forsiden af Teodolit produktions industri. Teodolitter kom til USA i 1815, på anmodning af Thomas Jefferson. Han ønskede Ferdinand Hassler, den udpegede forstander for undersøgelse af kysten, for at undersøgelsen Amerika. Teodolitter forblev stort set uændret indtil 1950s da elektroniske distance målinger blev vedtaget.


© 2020 iamgreatindian.com | Kontakt os: webmaster# iamgreatindian.com