Gør længden af tændrør kabler noget?

December 5

Gør længden af tændrør kabler noget?

Stik ledninger ikke den mest glorværdige del af enhver motor, men de er en smule mere kompliceret, end de fleste give dem kredit for at være. Mens wire længde ikke kan synes særlig kritisk, bære disse ledninger en enorm mængde af høj spænding magt. Meget opmærksomme på din stik ledninger, eller de kan ende med at sende en meddelelse, der efterlader dig at sige "Kan du høre mig nu?"

Plug Wire faktorer

To ting spiller ind når man diskuterer spark plug wire længde: modstand wire i ohm, og mængden af radio frekvens interferens, den producerer. Ohm er et mål for en wire effektivitet i forbifarten elektrisk strøm. Mindre og mindre effektiv ledninger sats højere i ohm, hvilket betyder, at de vil konvertere mere elektrisk energi til varme i plug wire i stedet for at overføre det til stikket. Modstand i stikket opretter en udtømning af positive radiobølger, som jorden i en bil stereoanlæg og oprette statiske gennem højttalerne.

Ohm og ledninger

Forskellige kvaliteter af ledninger producere forskellige niveauer af ohm pr. fod. En gennemsnitlig stock tændrør ledning skaber omkring 5.000 ohm modstand pr. fods længde; højtydende ledninger vil gennemsnitligt mellem 100 og 400 ohm, og high-grade race ledninger kan gå så lavt som 2-10 ohm. Hvis du anvender Ohms lov af spænding tab (spænding tab = ampere strømmer gennem wire X ohm modstand) til en typisk højtydende Tændingssystem hvor spolen producerer omkring 20.000 volt og sender om 0.010 ampere til ledninger, finder du at en stock wire vil medføre et fald på omkring 50 volt per fod, en performance wire vil falde ca 1-4 Volt per fod og en race wire kan falde så lidt så lidt som 0,02 volt per fod.

Spænding Output og Plug længde

Da resistens over for flow øger af wire længde i fødderne, vil at multiplicere spark plug wire længde i fødderne af dens spænding tab pr. fod fortælle dig, dens indvirkning på tændrøret magt. I værste fald gå ud fra at en stock 5.000 ohm wire måler en kæmpestor 4 fod lang. Der er en 200-volt drop fra tændspolen plug wire--en tilsyneladende ubetydelig 1 procent nedgang. Dog at 200-volt energitab vil gå ind i at skabe varme i ledningen, og ohm modstand gå med varme. Slutresultatet er en kaskade-virkning for fiasko; den nuværende flow og varme vinde vil i sidste ende nå frem til en ligevægt, men ikke før de producerer en mærkbar drop i aktuelle, beskadige wire's ledende kerne og hindre dens RFI-undertrykkende kvaliteter.

RFI og løsninger

Du kan slippe af sted med at bruge længere stik ledninger ved hjælp af en lavere-modstand wire, der er enten tykkere eller højere kvalitet. Dog producere højere nuværende strømme også mere RFI, hvilket betyder, at du også skal bruge en høj kvalitet RFI-afskærmet ledning til at forhindre indblanding gennem radiosystem. Selv hvis du aldrig lytte til alt andet end MP3s og cd'er, Husk at RFI indblanding er en ekstremt bredbånd signal. Under visse omstændigheder, kan dette signal komme ind i de frekvensområder, der er almindeligt anvendt til mobiltelefoner og andre enheder, kommunikation, effektivt scrambling signalet. Så, hvis din telefon synes at konstant drop opkald i bilen, kan du tage et kig på de gamle, billige eller mile-lange stik ledninger.


© 2020 iamgreatindian.com | Kontakt os: webmaster# iamgreatindian.com