Hvornår blev føreshus Wiper opfundet?

August 31

En forrudevisker, også kendt som en widescreen visker, er en enhed, der bruges på biler, fly, tog og båd til at fjerne snavs, regn og sne fra forruden. Vinduesviskerne blev opfundet i begyndelsen af 1900′erne, før Model T blev sat i produktion.

Forrudevisker opfinder

Mary Anderson er krediteret med at opfinde føreshus wiper. Anderson fik et patent i 1903 en vinduespudsning enhed, der blev den første føreshus wiper.

De første vinduesviskerne

Mary Andersons enhed tilladt førere af biler og gadebiler at klare forruden uden stop. Den første føreshus wiper var et stykke af gummi knyttet til en arm, der svingede ud fra indersiden af køretøjet til at rense forruden.

Vinduesviskerne på biler

Vinduesviskerne blev standard på biler i 1916. De første vinduesviskerne blev drevet af en hånd-krank fra inde i bilen. Forrudevisker erstattet brugen af skrabere til at rense forruden.

Automatisk vinduesviskerne

Automatisk vinduesviskerne blev opfundet af Fred og William Folbert og blev standard på biler i begyndelsen af 1920erne. Vinduesviskerne blev oprindeligt drevet af luft fra den automobile engine.

Elektrisk vinduesviskerne

Elektrisk vinduesviskerne blev oprettet i 1926 og blev fundet kun på luksusbiler. Intermitterende vinduesviskere blev oprettet i 1967 og anvendes for første gang af Ford i 1978.


© 2021 iamgreatindian.com | Kontakt os: webmaster# iamgreatindian.com