Virkningerne af TV-skærme på syn.

August 13

Virkningerne af TV-skærme på syn.

Lige siden opfindelsen af fjernsynet, mødre har nagged børn ikke at sidde for tæt på tv skærm, fordi det ødelægger deres syn. Mens de fleste mødre sandsynligvis gøre denne påstand uden nogen videnskabelige beviser til at bakke det op, kan TV skærme negativt påvirker synet faktisk have nogle videnskabelige gyldighed.

TV og syn

En 1950 artiklen i "Time" magazine nævnt et år lange undersøgelse udført af Dr. John C. Neill af Philadelphias Pennsylvania State College i optometri på virkningerne af tv på synet. Neill konkluderede, at det menneskelige øje tilpasses blænding af tv-skærmen, og kan resultere i et tab på op til 40 procent af nattesyn. Han advarede enhver, der ure TV senere drev i aften, at sidde i et mørkelagt rum for 20 minutter før kørsel, som giver mulighed for øjnene at tilpasse til mørket. Derudover anslået Neill, at 10 procent af øjet problemer påført amerikanerne var relateret til tv-visning.

Myte versus faktum

Ifølge en 2010 artikel i "Scientific American" er tanken om, at tv udsender stråling, der kan skade øjne en myte. Faktuelle grundlag er dog bag denne myte. Tilbage i 1960 ' erne indført General Electric en linje af farve TV-apparater, der udledt store mængder af stråling, anslået til næsten "100.000 gange mere end føderale sundhed embedsmænd anses sikker." Disse blev hurtigt kaldt tilbage og problemet afhjælpes, men stigmatiseringen forblev. Moderne fladskærms tv er typisk enten LCD eller plasma, og udleder ingen stråling. Dr. Lee Duffner af American Academy of oftalmologi advarer dog at overdreven tv-visning, især hvis gjort fra meget tæt på skærmen, kan forårsage øjen-stamme og træthed.

TV og børns syn

Keith Holland, U.K.-baserede specialist i børns øjenproblemer, ledede et team, der hævdede at have undersøgt øjnene på mere end 12.000 britiske børn over et årti. Ifølge en 2007 artikel i avisen U.K., "The Express," rapporterede Holland en "foruroligende" stigning i problemer med børns vision, som han udtrykkeligt tilsluttet TV-visning. "Mennesker ikke er designet til at se på en fladskærm i lange perioder," sagde Holland, "og dette er især tilfældet for børn eller spædbørn, hvis vision er at udvikle---, og vi mener visuelle færdigheder er at blive ødelagt."

3D TV

Fra begyndelsen af 2011, 3D fjernsyn var let tilgængelige, men teknologien var endnu at blive omfavnet som producenter havde håbet. En af grundene kan til denne tøven kan være relateret til frygt over effekten 3D tv have på øjne. I virkeligheden; mange af disse frygt var faktisk indført af producenterne af sæt, selv. I 2010 udgav Samsung en velvoksen liste over advarsler på sin hjemmeside, specielt relateret til dens 3D fjernsyn. For eksempel; forældre blev advaret om at føre nøje tilsyn med børn og teenagere, som de "kan være mere modtagelige for sundhedsspørgsmål forbundet med visning i 3D." Samsung også konstateret risiko for "epileptiske anfald eller slagtilfælde, når de udsættes for bestemte blinkende billeder eller lys", og underrettede "gravide kvinder, ældre, der lider af alvorlige medicinske tilstande, og dem, der er sove dårligt stillede eller under indflydelse af alkohol" at undgå at have set 3D helt. Andre potentielle risici omfatter "køresyge, perceptuelle efter effekter, desorientering, øje stamme og nedsat postural stabilitet."


© 2020 iamgreatindian.com | Kontakt os: webmaster# iamgreatindian.com