Hvad er typer af lattergas?

December 3

Lattergas ved normal stuetemperatur er en farveløs gas med en let sødlig lugt og smag. Det er almindeligt kendt som "lattergas" på grund af sin berusende effekter ved indånding. Det blev opdaget i 1772 af den engelske kemiker Joseph Priestley, og var kendt tidligt som "søde luft." Der er kun én type af lattergas, som har kemiske, dental, foodservice og automotive applikationer.

Karakteristika

Lattergas består af to kvælstof atomer bundet til ét iltatom eller N2O. Det er 37 procent tungere end luft og vil opløses i vand, alkohol, ether, svovlsyre, fedtstoffer og olier. Det væske på minus 127 grader Fahrenheit. Det er ikke-brændbare ved stuetemperatur men bryder ned og frigiver ilt ved temperaturer over 500 grader Fahrenheit. Gassen er 38% ilt efter vægt.

Lattergas er den eneste gas udover ilt, der kan forbedre forbrænding. Af denne grund, bør lattergas holdes langt væk fra aluminium, boron, hydrazin, lithium hydrid, phenyllithium, phosphine, natrium, wolframcarbid, hydrogen, hydrogensulfid, organiske peroxider, ammoniak og kulilte. Det kan kombinere eksplosivt med disse materialer.

Nitrøse menneskelige effekter

Lattergas er bedøvende virkninger på mennesker på atmosfæriske koncentrationer mellem 50 procent og 67 procent. Ved højere koncentrationer, men kan det kvæle et menneske. Hyppig eksponering for høje koncentrationer i lange perioder kan forringe knoglemarvsfunktion, langsommere reaktionstid og forringer evnen til at koncentrere. Symptomer på akut overeksponering på 40 procent til 80 procent koncentrationer omfatter svimmelhed, åndedrætsbesvær, hovedpine, kvalme og træthed. Symptomer på kronisk eksponering til lavere niveauer omfatter prikken, følelsesløshed, svært ved gå, spontan abort eller tidlige fødsler.

Nitrøse anvendelser

Lattergas er populær som en tand bedøvelse, fordi det tillader patienterne at forblive bevidst og afslappet men smerte fri. Også, dens virkninger sprede hurtigt, når gassen er slukket. Ud over at være en dental anæstesi, bruges lattergas som drivmiddel og det skumdannende middel i pisket fløde dispensere, som en lækage-afsløring agent i naturgasrørledninger, som en oxidant i kemiske reaktioner til at producere organiske forbindelser, som iltningsmiddel i solide raket brændstof og som en agent til at gøre nitrater fra alkaline metaller.

Automotive anvendelser

Lattergass evne til at øge forbrænding gør det populære med motorkøretøjer ydeevne entusiaster. Auto dele leverandører sælger kits til indsprøjtning lattergas i motorer autos, motorcykler, snescootere og både. Installation kits omfatter returnering motoren til at fodre mere benzin ind i motoren, når føreren aktiverer nitrogenoxid booster på motoren. De nitrøse brænder den ekstra benzin, producerer mere strøm. Nitrøse kan tilføje 100 eller flere hestekræfter til en motor, der producerer normalt 350 hestekræfter. En typisk 10 lb. nitrøse flaske kan give to minutter af power boost, men de fleste øger er kun i et par sekunder, som i træk racing.


© 2020 iamgreatindian.com | Kontakt os: webmaster# iamgreatindian.com