Hvordan virker et zoomobjektiv?

June 24

Hvordan virker et zoomobjektiv?

Gamle koncept, ny teknologi

Som alle andre elektronik synes kameralinser at få mere og mere kompliceret hvert år. Endnu, bortset fra prangende nye indstillinger og funktioner, på fundamentet for hver linse er den samme grundlæggende teknologi, som har været der siden begyndelsen.

Baggrund: Hvordan virker en kamera?

Før at komme ind i de tekniske funktioner af en linse, bør man først forstået, hvordan et kamera fungerer.

Ordet "fotografi" er forankret i græsk og groft kan oversættes til "painting med lys." Den oprindelige koncept af et kamera var bogstaveligt talt en pin mellemstore hul i en væg, der lader lys ind i et rum. Dette kaldes en "camera obscura," et latinsk udtryk, der betyder "mørkt kammer."

Kameraer i dag, bruge uanset hvor avanceret, stadig denne samme grundlæggende teknologi. Lys er lad gennem linsen, som derefter reflekterer lys på en sensor, der hviler inde i kameraet.

Kameraets linse blot hjælper med at regulere hvor meget lys er lad og hvordan lyset behandles før nå sensoren.

Kende din linse

De indre funktioner i et zoomobjektiv, i en mest basale form, består af forskellige små optisk glaslinser, der er placeret på forskellige længder fra hinanden.

Med de fleste zoomobjektiver bruges zoomfunktionen ved manuelt at dreje en ring beliggende på linsen tønde. Inde i kameraet, vil dette flytte en gruppe af glas stykker enten tættere på eller længere fra hinanden.

Brændvidde

Det er ikke usædvanligt at se nogle professionelle fotografer lugging omkring to eller tre forskellige objektiver med dem, uanset hvor de går. Grunden til at de finder det nødvendigt at bære den ekstra vægt er fordi forskellige objektiver have forskellige brændvidder.

Brændvidde henviser til afstanden fra kameraets billedsensor optisk glas stykker inde i objektivet. Denne afstand er hvad bestemmer hvor langt en linse kan zoome ind og ud og er placeret i tre grundlæggende kategorier: vidvinkel, normal og telefoto.

En vidvinkel linse henviser til en linse med en kort brændvidde. Objektiver af denne slags, som navnet ville indebære, har en meget kort, bred visning, undertiden gør det muligt for fotografer at tage billeder af et helt rum for mennesker med et skud. Objektiver i denne kategori er, hvad "fisk-øje" billederne er taget med.

Objektiver, der falder ind under kategorien "normale" Se på fokal intervaller intervaller svarende til det menneskelige øje; 50mm og 35mm linser ville blive betragtet som normale brændvidde objektiver.

Sidst men ville ikke mindst være teleobjektiver. Disse linser er normalt den længste (og tungeste) af alle kategorier. Når man ser gennem et teleobjektiv, emnet synes ofte meget tæt, men opfattelse af emne vil være meget smalle.


© 2020 iamgreatindian.com | Kontakt os: webmaster# iamgreatindian.com