Sådan kontrolleres en lambda-sonde for en Nissan Pathfinder

June 3

Ilt sensor måler mængden af fri ilt i udstødningssystemet som en indikator for brændstofblandingen. Den optimale brændstofblanding er 14.5:1 for den bedste forbrænding og emission kontrol. Det skaber en spænding i millivolt udvalg, når det kommer i kontakt med ilt. Computeren ser dette signal og justerer på tidspunktet for injektorer at kompensere.Der er mindst to ilt sensorer på en Nissan Pathfinder, en foran katalysatoren og en bag. Grunden til dette er at måle mængden af uforbrændt brændstof vil konverteren og mængden af emissioner kommer ud.

Instruktioner

• Sæt stikket i scanneren OBD-port under førerens side af stregen. Start køretøjet og tryk på knappen på scanneren for "generisk OBD II."

• Tryk på knappen til "datastream" efterfulgt af "deluxe display." Flyt markøren, indtil det viser ilt sensorer. Det angiver "BI-SI" og "BI-S2," som betyder "bank 1" og "sensor 1 eller 2." Ordet "bank" er irrelevant i en fire- eller lige sekscylindrede såsom en jeep. Det gælder kun, hvis det er en V-6 eller V-8, med angivelse af hver side af motoren.

• Se aktivitet af de to sensorer. De vil ligge fra 0,5 millivolt til omkring 0.85 millivolt og vil svinge hurtigt. Nummer 2 sensoren bør reagere meget langsommere og med meget lavere aflæsninger hvis konverteren er god. Hvis der er meget lidt aktivitet i enten sensor, og "check engine" lys var ikke på viser sensoren, at blandingen er forkert. Dette kunne være forårsaget af tuneup eller andre uregelmæssigheder i motoren. Når sensoren er i orden ordentligt, angiver scanneren, at O2-systemet er i et lukket kredsløb. Et lys på scanneren vil svinge fra lys til dæmpet kontinuerligt.

Tips & advarsler

  • Foran sensoren bør være langt mere aktive end den bageste sensor at angive ændringen i emissioner. Hvis de er stort set den samme, konverteren funktionssvigt og skal udskiftes. Når en lambda-sonde funktionsfejl, hvis computeren er i orden ordentligt, skal check engine lyset på stregen belyse.

© 2020 iamgreatindian.com | Kontakt os: webmaster# iamgreatindian.com