Typer af RAM Slots

February 25

Typer af RAM Slots

Random access memory (RAM) fungerer som midlertidig datalagring for processorenhed (CPU). Fælles instrukser er gemt i RAM og kan hentes i vilkårlig rækkefølge at fremskynde processer. Udviklingen af RAM teknologi har resulteret i en bred vifte af hukommelsesmoduler. Med hver ny type hukommelsesmodul designedes nye modul slots til bundkort til at drage fordel af de seneste typer af RAM.

SIMM

Enkelt inline hukommelsesmoduler (SIMMs) var den standard type RAM modulet brugt under i 1980 ' erne og 1990s. Modulerne var alment tilgængelige i 30-pin og 72-pin modeller med 64-pin modeller anvendes i proprietære systemer. 30-pin SIMMs var tilgængelige i 256 KB (kilobyte), 1 MB (megabyte), 4 MB og 16 MB kapacitet, mens det større antal stifter tillod 72-pin moduler til at gemme mellem 1 og 128 MB i data. De senere hukommelsesmoduler havde en 32-bit data vej, så SIMMs identiske kapacitet blev installeret i par til at synkronisere med processorer ved hjælp af 64-bit datastier.

Pins

Udtrykket "pin" blev brugt til at beskrive nål-lignende kontaktpunkter for tidlige moduler. De oprindelige stifter ofte brød eller var bøjet under installationen, så de blev erstattet med mere holdbare flad kontakt plader.

SIMM Slots

Hukommelse modul slot for SIMM RAM kom i varierende størrelser afhængig af antallet af pins det var ment til at modtage. 30-pin slots blev kortere og typisk brugt i bærbare computere, mens 64-pin og 72-pin slots blev fundet på desktop bundkort. SIMM RAM skulle være installeret i en vinkel og skubbet oprejst på plads. Der var et hak i begge ender af hukommelsesmodulet, der var klippet af våben på modsatte ender af slot.

DIMM

Dual inline hukommelsesmoduler (DIMM'er) er den standard type RAM, der anvendes i moderne computere. Den "dobbelte" del af navnet kommer fra de separate elektriske kontaktpunkter designet på begge sider af modulet. DIMM'er er designet til at give mulighed for 64-bit datastier og således, i modsætning til SIMMs, skal ikke installeres parvist. Flere kontaktpunkter og det større antal stifter (mellem 72 og 240) tillade computere med DIMM'er har større hukommelseskapacitet og hurtigere adgang hastighed end computere med SIMMs.

DIMM-pladser

Som med modul slots for SIMMs, har slots til DIMM'er klip på modsatte ender til hold hukommelsesmodulet på plads. I modsætning til SIMM slots, DIMM-pladser giver mulighed for straight-overført installation af hukommelsesmoduler. Moduler kan trykket lige ind i slidsen og klippet på plads. Fordi der er en bred vifte af pin størrelser for DIMM'er, varierer slots ligeledes i størrelse.

RIMM

Rambus inline hukommelsesmoduler (RIMM) var den California-baseret kompagni Rambus svar på SIMMs og DIMM'er. RIMMs featured hurtigere clock cycles og større båndbredde end SIMMs og tidlige DIMM'er, men lidt fra latenstid, over opvarmning og høje produktionsomkostninger. Også som SIMMs skulle RIMMs installeres parvis. Ankomsten af dobbelt-sats synkron dynamic random access memory (DDR SDRAM) DIMM'er med langt større båndbredde og clock cyklus priser mens de resterende omkostninger effektiv til sidst slået RIMM ud af konkurrencen.

RIMM Slots

Modul slots for RIMMs var fysisk ligner DIMM-pladser og modulerne, der blev installeret på den samme måde. Men hver slot i bestyrelsen måtte holde en RIMM til at danne en arbejder hukommelse bank. Hvis en computer havde tre modul slots, havde en dummy modul pålægges derefter installeret for at fuldføre den hukommelse bank. Hvor et par SIMMs kunne fungere i et tre slot bundkort, kunne RIMMs ikke.


© 2021 iamgreatindian.com | Kontakt os: webmaster# iamgreatindian.com