1968 Plymouth Roadrunner fakta

February 19

Plymouth Road Runner er betragtet som en af de klassiske amerikanske muskel biler. I dag, er bilen populære hos samlere og bilentusiaster, selvom når det blev først udgivet i 1968, bilen næsten blev set som en eftertanke, fordi det var i kategorien Mid-Size til Plymouth.

Produktion

Der var tre modeller af Road Runner i 1968. Den søjlebårne coupe var den største sælger, efterfulgt af hardtop coupe. Virksomheden sælges også lidt mere end 1.000 af køretøjer med en særlig Hemi motor, der koster en ekstra $715.

Udgivelse

1968 Plymouth Road Runner blev oprindeligt udgivet som en mid-pris bil, der var mere overkommelige til masserne. Virksomheden solgt 45.000 biler i det første år og ændret mange ting om det nemlig senere befrier.

Standard

En 383 kubiktomme V8 motor og manuel transmission kom standard på 1968 Plymouth Road Runner. Bilen kunne producere op til 335 hestekræfter og blev betragtet som en af de hurtigere og billigere biler på vejen.

Faciliteter

Der var få faciliteter og muligheder findes på 1968 Plymouth Road Runner. Bilen manglede aircondition, radio, trim og fartpilot og kom kun i et par farver.

Warner Brothers

Warner Brothers gav Plymouth brugsret til Road Runner tegneserie karakter i reklamer for $50.000. Bip-lyden af tegneserie fuglen var efterlignede af bilen i tv-reklamer.


© 2021 iamgreatindian.com | Kontakt os: webmaster# iamgreatindian.com