Forskellen mellem natriumnitrat & natrium

December 27

Forskellen mellem natriumnitrat & natrium

Natrium er et blødt, metallisk fast ved stuetemperatur. Natrium og natriumnitrat forekommer i forskellige stater og bruges til forskellige formål. Selvom natriumnitrat er et resultat af en kemisk reaktion mellem natrium, det bruges til forskellige formål og er forskellige fra natrium på forskellige måder.

Fysiske egenskaber

Natrium er sølvfarvede-hvid med farve, når den ikke udsættes for ilt. Det er også blødt og kan skæres med en kniv. Det har et højt smeltepunkt og kogepunkt og er mindre tæt end vand. Natriumnitrat er i krystalform ved stuetemperatur. Det har en meget høj smeltepunkt og kogepunkt, meget højere end natrium. Det er tungere end vand og let opløseligt i vand og andre væsker.

Reaktion med vand og ilt

Natrium er meget reaktive med ilt. Hvis venstre udsættes for ilt, reagerer den på form natriumoxid, en hvid solid. Før folk bruge natrium, polere de normalt det for at fjerne natrium oxid coating. Når natrium reagerer med vand, hydrogengas er frigivet og natriumhydroxid er dannet. Når natriumnitrat reagerer med vand, nitrat-ion vil tage afstand fra sammensat. Natriumnitrat adskiller sig også fra natrium som det ikke umiddelbart reagerer med ilt.

Bruger

Natriumnitrat bruges til at gøre salpetersyre af reagerer med svovlsyre. Det er også bruges sammen med kalium, at støtte til varmeakkumulering og gøre sprængstoffer, gødning og mad konserveringsmiddel. Natrium, på den anden side er anvendes i forskellige industrier til at fjerne urenheder fra varmtflydende. Det er også bruges til afkalkning metaller dermed give dem en glatte glans. En anden fælles brug af natrium er at reducere organiske molekyler. Når reageret med forskellige andre stoffer, danner natrium forskellige forbindelser. Natriumklorid bruges til at forbedre smagen af mad. Natrium reagerer med carbon at få natriumkarbonat, som bruges i glas fremstilling, papir og papirmasse produktion. Det er også bruges til at fjerne vandets hårdhed.

Sundhedsrisici

Forbrug af en stor mængde af natrium kan forårsage forhøjet blodtryk. Forhøjet blodtryk øger en persons chancer for at få slagtilfælde, hjertesygdomme, og nyresvigt. Natriumnitrat er generelt sikker og forårsager ikke højt blodtryk.


© 2020 iamgreatindian.com | Kontakt os: webmaster# iamgreatindian.com