Hvad er forskellen mellem en CPU & en Processor?

July 17

Hvad er forskellen mellem en CPU & en Processor?

Det lyder som et trick-spørgsmål, men det har fortjeneste. Processorenhed (CPU) er en mikroprocessor, der styrer udførelsen af programinstruktioner. I en computer, er det anset for at være hjernen. Men andre enheder som harddiske og bånddrev, ansætte processorer udføre læse/skrive kommandoer og adresse fejltilstande.

Historie af CPU

Hvad er forskellen mellem en CPU & en Processor?

Et hus af processorer.

Intel indførte den første single-chip mikroprocessor i 1971. Det blev opfundet af Intel ingeniører Federico Faggin, Ted Hoff og Stan Mazo. Intel 4004 mikroprocessor holdt alle behandling funktioner--CPU, hukommelse, input og output kontrolelementerne--på en lille chip. Denne nye opfindelse revolutionerede design af computere. CPU steget i magt, som det har reduceret i størrelse. Intel er guldstandarden i mikroprocessor-teknologi i dag.

Hvad gør CPU?

CPU, i al sin herlighed, virkelig ikke bare tre grundlæggende opgaver, omend meget hurtigt. Det tager i oplysninger, gør nogle operation eller med disse oplysninger og giver output (resultater) af operationen. Det udretter dette ved hjælp af flere vigtige komponenter. Aritmetiske logik enhed (ALU) udfører subtraktion og addition i binær og gør nogle logiske operationer såsom og ikke og eller for at bistå CPU. Styre kredsløb direkte datatrafik til og fra CPU til de meget langsommere input/output-enheder. Memory Management Unit overvåger dataflow til og fra hukommelsen.

Hvad gør en Processor?

Hvad er forskellen mellem en CPU & en Processor?

Pentium II-processor med køling ventilator.

En processor - "del af en computer (en mikroprocessor-chip) der gør det meste af databehandling; CPU og hukommelse udgør den centrale del af en computer, som de eksterne enheder er tilsluttet "--udfører en række enkle instruktioner som fetch instruktion, afkode det fetch kræves data, udføre instruktion og gemme resultaterne. Det lyder utrolig meget som gør en CPU. Det skyldes, at når man taler om computere vilkår CPU, processor og mikroprocessor almindeligt anvendt synonymt.

Hvad er forskellen mellem en CPU og en Processor?

Som er blevet klart, er der ingen forskel overhovedet mellem en CPU og en processor. I det mindste ikke når man henviser til en moderne computer. Det er fordi ord "processor" er blevet en opfang for CPU og mikroprocessor. Der er nøjagtig så længe man taler om computere. Men denne tilgang kan være næsten så kortsigtet som nogle, der vedrører deres hele computeren som "harddisk".

Misforståelser

Mens CPU, processor og mikroprocessor har blive brugt udelukkende til at henvise til "hjerne" af computeren, bruger andre enheder processorer også. Og nogle, som harddiske, har deres egen RAM og FLASH hukommelse ud over en processor. Så hvis der er nogen forskel mellem CPU og processor, kan det afhænge helt af jobtitel.


© 2021 iamgreatindian.com | Kontakt os: webmaster# iamgreatindian.com