Kamera linse forkortelser

March 23

Kamera linse forkortelser

Forkortelserne mærket på en moderne kameralinse ofte omfatter linse specifikationer for at angive brændvidde og maksimal blændeåbning. Visse linse forkortelser kan henvise til teknologi specifikt for ét kamera selskab. Manuel inkluderet med kameraet og objektivet normalt forklarer hver forkortelse for at hjælpe dig med at forstå de forskellige linse funktioner og specifikationer.

Fokusering og mekanismer

En i stand til at autofokus linse kan have en eller flere af følgende forkortelser, afhængigt af funktionerne, linse og kameraproducent. AF refererer til autofokus for automatisk fokusering på en valgte punkt eller område ses gennem søgeren. Under autofokus arbejde kameraets sensor, motor og kontrol sammen for at opnå en skarp fokus. MF refererer til manuel fokus, der tillader dig at rotere fokusringen med fingrene indtil din emnet vises i fokus. Linser med både autofokus og manuel fokus omfatter en switch for at vælge enten fokus indstilling.

Hvis står for intern fokus eller indre fokus. Den indre linse eller de grupper kan flytte uden at udvide eller kontraherende længden af linsen tønde mens du fokuserer. RF henviser til bageste fokus. Denne funktion omfatter et system for at aktivere den bageste linsegruppen til glat autofokus.

USM refererer til ultrasonic motor. Denne linse-baseret DC motor teknologi starter med fokus og stopper, når emnet synes skarpe.

ER står for billedstabilisator. Denne teknologi er også kendt som vibrationsreduktion (VR). Nogle udskiftelige objektiver omfatte en image stabilization mekanisme, der virker i svagt lys. Denne funktion kan medvirke til at reducere kamerarystelser, der forårsager uskarpe billeder.

Linseelementer

AL eller ASP står for asfærisk linse. For eksempel, kan en multi-element, vidvinkel linse omfatte en asfærisk linseelement for at minimere aberrationer i billeder. En asfærisk element har en kompleks overflade profil, der adskiller sig fra en simpel linse. Den mindre og lettere asfærisk linse tilbyder bedre billedopløsning.

LD refererer til Low Dispersion linseelementer, som kompenserer for kromatisk aberration eller laterale aberration set som frynser af uønsket farve. ED refererer til Extra-low Dispersion linser designet til at minimere unaturlige farveskift og farve frynser, der kan forringe billeder. Billeder taget med LD og ED linser normalt vises skarpere og klarere med mere nøjagtig farvegengivelse.

Blænde

Udskiftelige linser med brændvidder og blænder mærket på len Tønder

Den maksimale blændeåbning eller åbning af linsen er ofte udpeget med et kolon mellem numre, som 1:4 til at angive en maksimal blændeåbning på f/4. F-stop eller fokale forholdet angiver forholdet af lys eller eksponering på en standard f-stop skala. Et lavt tal som f/1.8 har en bred blændeåbning, der giver meget mere lys at komme ind et kamera. En høj f-stop-nummer som f/5.6 har en mindre blænde, der giver mulighed for mindre lys at komme ind til optagelse.

Brændvidde

Brændvidden af linsen vist i millimeter, såsom 50 mm, angiver omfanget af scenen, kamera optager. En vidvinkel linse, såsom 24 mm, tilbyder et bredere perspektiv end et teleobjektiv såsom 300 mm, med en højere brændvidde til at fjerne objekter vises tættere.

Zoom-objektiver

Et zoomobjektiv angiver to tal for at angive vifte af brændvidder rådighed, såsom 24-70 mm. Nogle linser også vise rækken af åbninger for zoomobjektiv, som f/3,5 til 5,6. Rækken af f-numbers angiver den maksimale blændeåbning eller åbning for zoomobjektiv fra sin korteste brændvidde til den længste brændvidde. For eksempel, har en zoom-objektiv indstillet på 24 mm en maksimal blændeåbning på f3.5; den samme linse angive på 70 mm har en maksimal blændeåbning på f5.6.

Små eller kompakt kameraer med en fast linse omfatter ofte en optisk zoom. Forstørrelse er angivet med et X, såsom 3 X.

Len Diameter

I fotografering erhvervslivet repræsenterer symbolet ø efterfulgt af en måling i millimeter (mm) diameter af den forreste linse. For eksempel, en linse viser "ø 67 mm" angiver 67 mm diameter. Denne linse diameter angiver også, hvad størrelsen af filter og lens cap passer denne linse.

Bemærk at denne diameter adskiller sig fra brændvidden af linsen, også repræsenteret i millimeter. For eksempel, en zoom linse med en brændvidde, mærket som 70 - 200 mm kan have en objektiv diameter 67 mm og ø 67 mm.


© 2020 iamgreatindian.com | Kontakt os: webmaster# iamgreatindian.com