Hvordan virker en Plasma Cutter?

August 14

Introduktion

Der er tre stater i sagen er stødt på i hverdagen, og en fjerde, er ikke så almindeligt. Disse findes som vand, solidt og gas--med sidst bliver plasma. Næsten 99% af alt stof i universet er plasma, men det ikke er så almindeligt på jorden, fordi det eksisterer ved ekstremt høje temperaturer. Vi er mere tilbøjelige til at se det i solen eller i formen eller lyn. Plasma er også brugt i neon og fluorescerende lys.

Stater i sagen

For at forstå, hvor plasma passer, første kig på de de sag i verden og dens egenskaber. Atomet består af neutroner og protoner i kernen omgivet af en sky af elektroner. Når super opvarmet, disse elektroner bevæger sig meget hurtigt i tilfældige mønstre og er frigivet fra deres bånd til kernen. Når elektronerne forlader deres bånd til atomet, de er negativt ladede og efterlade positivt ladede kerner kendt som en ioner. Jo varmere elektroner få, jo hurtigere de bevæger sig og når de kolliderer de frigive enorme mængder af energi.

Eksempler

Bruger vand som et eksempel, er den første stat af sagen en solid. En solid har en bestemt form og består af neutralt ladede atomer arrangeret i en sekskantet mønster. Ice er et godt eksempel. Væske er det næste spørgsmål. I denne tilstand molekylerne er stadig bundet sammen men bevæge sig i forhold til hinanden meget langsomt. Gas er den næste tilstand, hvor molekylerne bevæge sig med høj hastighed uafhængigt fra hinanden og separat, forlader de negativt ladede elektroner og positivt ladede kerner kendt som ioner. Plasma er dannet som den sidste stat af sagen hvor elektroner og ioner flytter så hurtigt, at når de kolliderer med hinanden de producerer enorme mængder af energi.

Plasma skære

Et plasma cutter bruger denne energi til sin fordel. Det har en dyse med to passager for gas og en center negative elektrode. Når det er sigtet for elektricitet og holdt tæt på metal skal skæres, skaber det en meget varm gnist. En luftart som argon løber fra den nærmeste passage omkring den bue, som er ekstremt varme og forårsager molekyler til at flytte en en meget hurtig hastighed, støde ind i hinanden og frigive en stor mængde energi. Til at indeholde de uforudsigelige arc inden for en lille confine løber en anden passage en beskyttelsesgassen. Plasma bygger til en utrolig 30.000 grader - i stand til at skære næsten hvad som helst. Det kan skære igennem tykke plader af metal som smør.


© 2020 iamgreatindian.com | Kontakt os: webmaster# iamgreatindian.com