Aluminiumnatriumsilicat en motor

September 2

Aluminiumnatriumsilicat en motor

Aluminiumnatriumsilicat (SS) har længe været brugt til at forsegle indkørsler, sæt tøj farvestoffer, bevare fødevarer og forsegle små revner i motoren køling systemer. Men moderne "cash for clunkers" program har hjulpet for at omarbejde denne alsidige "flydende glas" i en ny, mindre flatterende lys. Da det viser sig, har SS en lidt mørkere side når de anvendes i blot de højre (eller forkert) forhold.

Egenskaber

Natrium silikat dagligdags Brugernavn (flydende glas) beskriver stoffet og dets egenskaber ganske godt. SS (kemiske navn Na2SiO3) er lavet ved at kombinere smeltet natriumcarbonat og siliciumdioxid (dybest set sand), hvilket resulterer i et hvidt pulver, der efterligner mange af kvaliteter af en salt i sin pulveriseret tilstand. Men når opløst i vand og opvarmet til over 210 til 220 grader Fahrenheit, SS mister sit vandmolekyler og smelter ind i et tyndt lag af glas. Glas lag er forholdsvis skrøbelig, men det gør et godt stykke arbejde af forsegling utætheder og vil ikke smelte på noget under 1.500 grader.

Forsegling funktion

Når føjet til en motorens kølevæske, vil flydende glas løsning opløse og holde sig til nogen varme, skarpe kanter. Når en motor har en afkøling system lækage i topstykket, toppakning eller blok, indsamler SS omkring knæk. Den opvarmede luft omkring knæk tørrer det flydende glas tilbage i dens krystallinsk form. Over tid hober SS sig op i koncentriske lag af glas, som i sidste ende vil besegle enhver lækage af op til 1/16 tommer i bredden. Mange slags frostvæske (herunder Chryslers egne "Ægte MOPAR" mærke) indeholder spormængder af flydende glas til at afværge mindre lækager.

Forsegling ulemper

Som man kunne forvente, er seglet lavet af flydende glas meget skrøbelig. De fleste kommercielle flydende glas fangere indeholder spormængder af opløst metal ioner, som bidrager til at styrke knæk reparationen. Uden sådanne metaller, glas-patch (som ikke udvider så meget på temperatur som aluminium eller jern) vil løsne og til sidst knæk i stykker.

Forsegling med glas

Flydende glas kan nemt blokere bilens varmeapparat kerne, så afbryder det og springer varmelegeme core linjer sammen ville være en god idé samtidig behandling af et knæk. Flydende glas er ikke kompatibel med nogle typer af frostvæske, så du bliver nødt til at skylle kølesystemet, både før og efter behandling.

Motor Disabler

Flydende glas har fået nogle berømmelse, da den føderale "Cash for Clunkers" program trådte i kraft. Ét mandat af programmet var, at nogen "clunker" skal have dens drivetrain permanent deaktiveret. Silicium er hårdere end aluminium og forsynet med materiale, hvilket betyder, at enhver flydende glas i motorens olie hurtigt vil makulere alle bevægelige dele det kommer i kontakt med. Dette lille trick har været kendt for mekanik i årtier (meget til forfærdelse af dem, der aldrig betalt deres reparation).


© 2021 iamgreatindian.com | Kontakt os: webmaster# iamgreatindian.com