Forskellen mellem 240Hz & 120 Hertz

November 2

Forskellen mellem 240Hz & 120 Hertz

Hertz, forkortet Hz, bruges ofte til at beskrive driftsfrekvens på elektroniske enheder. Hertz flere kan findes på LCD fjernsyn, computer-processorer og mobiltelefoner. Generelt, jo større Hertz nummer, jo hurtigere den elektroniske enhed behandler data.

AC bølgeform

I AC eller vekselstrøm rejser elektricitet i en stigende og faldende mønster kaldet et "sinusformet" bølgeform. Udtrykket "sinusformet" betyder at bølgeform tager form af sinusfunktion i trigonometri, som ligner en sidelæns "S." AC bølgeform stiger til en positiv top og ned til en lavere peak, gentagne gange. Det tager tid for elektricitet til "peak", og derfor bølgeform får et glat, afrundet form. For eksempel, rejser husholdningsbrug elektricitet i en sinusformet bølgeform med toppene af + 120V og -120V.

DC bølgeform

I DC, eller jævnstrøm, elektricitet er naturligvis på flad plan og skifte ikke mellem positive og negative toppe. DC elektricitet der bruges i digital elektronik, og undertiden kunstige bølgeformer er lavet. Når det sker, bølgeform opfører sig som AC, sinusformet bølge. Forskellen er, at den digitale bølgeform har flad niveauer i stedet for afrundede toppe, og det veksler mellem + 5V og 0V. DC, digital bølgeform tager på en "square" udseende og kaldes ofte en firkantet bølge.

Bølge cyklus

En bølgeform AC eller DC elektricitet består af en gentagen streng af positive/høj og negativ/lav toppe. En enkelt top til top skiftevis kaldes en bølge periode eller en bølge cyklus. En bølge cyklus kan observeres og måles på et laboratorium værktøj kaldet et oscilloskop. Mængden af tid, det tager en bølge cyklus at forekomme angiver hyppigheden af bølgen.

Hertz og hyppighed

Hertz er antallet af bølgeform cyklusser pr. sekund. For eksempel, rejser husholdningsbrug elektricitet ved en frekvens på 60 Hz. Det betyder, at 60 cyklusser af 120 til - 120V vekslen rejser gennem husstanden ledninger hvert sekund. Hertz er den standard enhed, der bruges til at måle frekvensen i alle videnskabelige discipliner.

120 Hz vs 240 Hz

For at demonstrere konceptet, har en 120 Hz LCD tv en skærm, der "reagerer" indgående video data ved en hastighed på 120 gange pr. sekund. Dette angiver kvaliteten og klarheden i billedet. 240 Hz fjernsyn har en skærm, der reagerer 240 gange pr. sekund til indgående video data. Fordi 240 Hz er hurtigere end 120 Hz, 240 Hz tv vil producere et klarere billede og vil være i stand til at reagere på en større mængde af indgående data, som data i en high-definition signal.


© 2020 iamgreatindian.com | Kontakt os: webmaster# iamgreatindian.com