Hvad er de grove fokus på et mikroskop?

April 25

Mikroskop er et af de mest almindelige instrumenter i øjeblikket i brug for optiske ekstraudstyr. Mens avancerede mikroskoper arbejde gennem fortolkning af stråling, bruge enklere mikroskoper en linse eller en kombination af linser til at bringe mindre objekter i en større fokus. En af de centrale elementer i enhver mikroskop er grove fokus.

Formål

Grov fokus på et mikroskop bruges til at se dette emne mere klart. Mens den største af to fokuserer, kunne grove fokus sammenlignet med en hammer og mejsel, mens den fine fokus vil være en mindre fil. Grov fokus bringer emnet i visningen, og fine fokus bringer emnet skarpere detaljer.

Drejeknapper

Grov fokus justeres ved at dreje på en knap på siden af mikroskopet. Der er de fleste ofte to knapper, en større og en mindre én. Den større er for justeringen grove og den mindre er for den finjustering. Størrelsen forskel er for det meste så at en person ikke behøver at kigge væk fra seeren for at fortælle hvilke knop, hun er ved at vende.

Scenen bevægelse

En metode til grove fokus er til knop at bevæge bordet tættere eller længere væk fra den mikroskop linse. Scenen er det område, hvor prøven eller prøven afholdes, normalt på et dias. Mange mikroskoper, at bruger denne metode har en sikkerhedsforanstaltning, bygget, så scenen ikke vil presse mod linsen, men dette bør kontrolleres for hver enkelte mikroskop.

Linse bevægelse

Andre sorter af mikroskoper har en helt stationære fase. Dette betyder, at når de grove ingsknap er aktiveret, toppen af mikroskopet flytter nedad og bringer linsen tættere på scenen. Igen, der bør være nogle foranstaltning, der holder linsen fra fysisk berøring fase eller modellen når den grove ingsknap er aktiveret for langt, men det er forskellige for hver mikroskop.

Finjustering

Når den grove ingsknap har bragt emnet i den bedste fokus, som det kan, er fine ingsknap aktiveret. Fine ingsknap fokuserer linser i mindre intervaller og er en meget mere delikat adjuster end den grove knop. Denne knap er den sidste fase af fokus på emnet, så det kan undersøges nøje.


© 2021 iamgreatindian.com | Kontakt os: webmaster# iamgreatindian.com