Hvordan en turbolader nedløbsrør virker

May 15

Hvordan en turbolader nedløbsrør virker

Turbolader systemer består af snesevis af komponenter, og nedløbsrør (eller downtube) er sandsynligvis den mest under-rated af dem. Tjener som en forbindelse mellem turbo outlet og katalysator, har dette vigtige stykke af slangen en enorm indflydelse på turbo ydeevne og udstødningsgas gas temperaturer. Desværre, emballage overvejelser ofte nødvendiggøre visse kompromiser i downtube design.

Spiral Flow

En turbo virker ved at fange udstødningsgassen med en turbine hjul, der spinder en aksel forbundet til kompressor hjul. Mens udstødningsgassen bevæger sig i en temmelig lige linje når de rammer turbo, inducerer at blive fanget i turbine hjulet dem ind i en spiral strømningsmønster. Udstødningsgas inerti holder det spinning selv efter spændende turbo, at skabe noget af en mini tornado i skrårør.

Laminar Flow og magt

Et udstødningssystem eksisterer for at gøre netop det; udstødning gasser fra motoren så hurtigt som muligt. Alt andet lige, ville den energi, der går til at opretholde mini tornado i downtube gå for at bruge langt bedre blev det straks konverteret til forward hastighed. Indtil udstødningsstrømmen går laminar (glatte), vil de turbulente områder øge trykket i systemet og effektivt stik pipen. Så er tricket at udjævne luftstrømmen før det møder enhver restriktion, der vil medføre pres til at bygge i systemet.

Standard Downtube

De fleste producenter bruger bare en meget stor diameter downtube for at suge energi fra den hvirvlende vortex. Efter spændende turbo træder vortex, hvad er det væsentlige en ekspansion kammer, som forårsager gasser at forbruge næsten al deres energi for at fylde den store tube. Mens denne tilgang vil bidrage til at stoppe turbulent strømning, før det møder den første nedadgående bend, gøre det virkelig ikke meget for at konvertere den roterende flow i fremad hastighed.

Banjo rør

Banjo rør er noget kompromis til emballage, men de er bedre end at tillade turbulent flow til at slå et sving. En banjo tube er en runde montering, at bolte til bagsiden af turbo hvor den normale downtube ville gå. Banjo virker lidt ligesom turbo boliger i omvendt rækkefølge, så spinning luften umiddelbart konvertere til laminar flow som det hvirvler rundt inde i huset og ud af exit. Banjo kan i sidste ende begrænse top-ende flow og hestekræfter, men det vil øge boost svar (fald turbo lag) i programmer, der ikke har nok plads til en ordentlig skrårør.

Den ideelle Tube

En ideel tube ville starte som en ekspansion kammer to gange på størrelse med turbo outlet. Det ville udvide omkring to til tre fødder lige tilbage fra turbo, gradvis smallere ned til lidt større end turbo outlet på spidsen. Tænk på det som en lang kegle med spidsen hugget af. De hvirvlende gasser vil udvide til at fylde salen i starten, men den lange taper vil guide dem ned langs indvendigt vægge af røret mod udgangen. Som røret vokslys komprimere det lidt re gasser, tvinger dem til at reorganisere i en laminar flow før du afslutter. På det tidspunkt kan du enten tilsluttes et udstødningssystem af downtube eller lufte det direkte ud i atmosfæren.


© 2020 iamgreatindian.com | Kontakt os: webmaster# iamgreatindian.com