Hvordan virker en Tesla Coil?

September 17

Hvis du nogensinde har set en gammel science-fiction film, er du formentlig bekendt med en Tesla coil. Opfundet af Nikola Tesla sent i det nittende århundrede, er en Tesla coil en enhed, der kan generere massive spændinger af elektricitet og producere enorme udledninger. Men hvordan virker en Tesla coil?

For de fleste kælder eller garage elektronik-entusiaster, arbejdet i en Tesla coil begynder ganske enkelt med en fælles husstand stikkontakten. Derfra, finder nuværende sted til en step-up transformer. Denne transformer trin husstandens aktuelle op fra 120 volt til flere tusinde.

Fra transformatoren flytter aktuelt i en kondensator. En kondensator fungerer som en slags kortsigtede opbevaring batteri til de elektriske energi. Når kondensatoren er ladet, flytter nuværende derefter ind en gnist hullet.

Gnist gap funktion som en switch, der hurtigt viser aktuelt af og på. Som teknologien har udviklet sig, har nogle mennesker brugt vakuumrør eller solid-state komponenter til at tjene denne funktion. De gnist gap brande, frigiver aktuelt i primær spole.

Primær spole er normalt findes i bunden af den sekundære spole. Denne spole kan være underkop formet, konisk eller spiralformet. Det er som regel lavet af tunge gauge kobbertråd eller kobber rør. Nuværende frie bevægelighed i primær spole skaber et magnetfelt, der kollapser og udledninger tilbage i kondensatoren. De nuværende pas på tværs af hullet skifte fra kondensator til primær spole og tilbage igen. Udveksling mellem kondensator og primær spole kan ske hundredtusindvis af gange hvert sekund.

Hver gang nuværende passerer fra kondensator til primær spole, opfanger sekundære spole nogle af aktuelt. Den sekundære spole består af mange drejninger af tråd af en mindre sporvidde end primær spole. Normalt, ville den sekundære spole øge spolen med multiplum af spoler i den sekundære spole til primær spole. For eksempel, hvis der er 10 spoler i primær spole og 1.000 i sekundært, ville spændingen stige 100 gange. På grund af resonans i en Tesla coil, men er det muligt for meget højere spændinger skal nås.

Den sidste komponent af Tesla coil er den terminal kondensator. Normalt, er dette en terroid eller sfære. Det er placeret på toppen af den sekundære spole, og hvor synlig handlingen finder sker. Når opladet, frigiver sin energi i den omgivende luft. Den resulterende spektakulære visning af gnister og corona decharge er, hvad gør Tesla coil så populært som en speciel effekt i film.

Selv om der er i øjeblikket ingen praktisk anvendelse for en Tesla coil, håbede Nikola Tesla at en dag sin opfindelse kunne anvendes til at overføre elektrisk energi og information over enorme afstande uden brug af ledninger. Tesla bygget sin største spole i Colorado Springs, Colorado. Enheden blev rapporteret til gnistfrit 130 fod lang og kunne overføre større mængder af elektriske energi mere end 25 miles.


© 2020 iamgreatindian.com | Kontakt os: webmaster# iamgreatindian.com