Hvordan virker en 12 Volt relæ?

February 22

Elementer i et køretøj, der kræver den højeste strømstyrke, såsom klimaanlæg, motor fans, forretter og varmer fans brug 12-volt relæer at holde høj strømstyrke ledninger under kølerhjelmen. Jo højere strømstyrke, jo tykkere wire, og jo større odds for at en brand, bør en kort i en af disse ledninger forekomme.

Det er ikke ønskeligt at køre tunge wire ind i kabinen af et køretøj. De fleste af switchene er ikke i stand til at håndtere høj strømstyrke. Det elektriske kredsløb i en bil kan køre fra op til 60 ampere på de vigtigste sikringer og 7,5-30 ampere over resten af køretøjet.

Noget over 10 ampere er normalt betragtes som høj strømstyrke for køretøjet 's interiør. Det er hvor relæet kommer. Relæet er intet mere end en switch, der kan betjenes via fjernadgang. Alle relæer vil have mindst fire terminaler, og nogle kan have så mange som seks. To af disse terminaler er forbindelse fra en direkte batteri kilde til objektet betjenes. Så længe relæet ikke aktiveres, er der ingen magt kører til objektet.

Når relæet aktiveres, det simpelthen lukker switchen og giver strøm til at køre til objektet og tænde den. Aktivering af relæ tager bare en tændt kilde til magt ved meget lav strømstyrke og en god jord. Selvom 30 ampere kan passere gennem relæet til objektet, vil det kun tage én amp eller mindre til at aktivere den.

Nogle relæer har mere end fire terminaler, så der er mere end én switched terminal, der kan aktivere den. For eksempel, er en motoren køling ventilator lavet til at komme på, når køretøjet kommer til et stop og ingen vind er på vej gennem radiatoren, forårsager motorens temperatur til at stige. På samme tid, er fan designet til at komme på løbende når klimaanlægget er på, således at det køler kondensatoren. Der er to separate skifte kilder for fan relæ. Når motoren begynder at varme op, kølervæske temperatursensor signaler computeren, og computeren aktiveres relæ ved at sende 12 volt til den. Nu, air conditioning er aktiveret, og computeren tilsidesætter kølemidlet temperatursensor og viser fan løbende så længe klimaanlægget er på.


© 2020 iamgreatindian.com | Kontakt os: webmaster# iamgreatindian.com