Hvad er en 6.1 lydsystem?

July 22

Hvad er en 6.1 lydsystem?

Når du ønsker for at vælge en home lydsystem, vil du finde dig selv med flere muligheder, herunder 5.1, 6.1, 7.1 og endda 10.2. Desværre er disse tal fortæller ikke dig meget indtil du ved, hvad de står for. De første nummer referencer antallet af højttalere i systemet, mens andet er antallet af subwoofere sender lavfrekvente påvirker.

6.1 lydsystem

6.1 surround sound-system har seks højttalere: en center og to hjørne højttalere i front, to side højttalere og en bageste centerhøjttaler. Ud over disse seks højttalere er der også en enkelt subwoofer for bas-effekter. Når lagt ud korrekt på et værelse, tilbyder 6.1 systemet en fuld cirkel af effekter i hver ende.

Højttaleropstilling

De mest almindelige layout for surround sound-system er i ét rum, beskrevet af navnene på talerne. På hele bør centerhøjttaleren være centreret i din lytteområde, peger på de mest almindelige område hvor lyttere vil blive siddende. Nogle brugere vil placere de forreste hjørne talere i modsatte hjørner af rummet, eller bare på hjørnet af underholdningsområde. Side højttalere skal være på siden af lytteren (såsom på stande på siderne af en sofa eller stue område), og den tilbage taler bør være bag hvor lytterne vil blive siddende. Subwooferen er bedst placeret nær eller på gulvet, ofte i midten eller et hjørne af rummet.

Brug

Hvorvidt du montere højttalerne på væggen eller ved hjælp af et stativ til at placere dem i hele lokalet, gør nøglen til at sikre en solid omgærde klang erfaring sikker på, at højttalerne er placeret korrekt til direkte lyd til lytteren. Lyden fra hver højttaler er baseret på den placering, designet til at fordybe watcher/lytteren i den fulde oplevelse. Film output ofte off-screen lydeffekter fra back højttalerne at gøre watcher føler sig mere forbundet og involveret i scene.

Popularitet

Mens 6.1 ikke har erstattet 5.1 har standarden i surround sound systemer, tilsætning af tilbage centerhøjttaleren skaber en mere tredimensionel oplevelse ønsket af nogle medier elskere. 6.1 systemer kan håndtere film kodet i enten DTS-ES eller Dolby Digital ES, som begge er designet til at drage fuld fordel af ryg centerhøjttaler, men denne kodning udelukker ikke andre systemer – det kan bruges med 5.1 eller 7.1 samt.


© 2020 iamgreatindian.com | Kontakt os: webmaster# iamgreatindian.com