Forskelle mellem Standard & HDTV

May 8

Forskelle mellem Standard & HDTV

TV displaystandarder under konstant udvikling. En af de mest dramatiske ændringer i udviklingen af billedkvalitet i hjemmet TV sæt var overgangen fra et standardbillede til high-definition. Folk, der ser HDTV-programmer eller medier på et HD-TV indstille vil nyde større billede og lyd kvalitet.

Klarheden i billedet

En af de primære forskelle mellem en HDTV sæt og et standard-tv-sæt er, hvor mange linjer vises på apparatet. Flere linjer resultater i en skarpere billede med øget definition. En regelmæssig nordamerikanske fjernsynet kan vise 486 linjer på skærmen. HDTVs leverer typisk enten 720 eller 1080 linjer, afhængigt af kvaliteten af sæt. Det bedste billede, der vises på en HDTV i 2011 er indiceret som 1080p, hvilket betyder at sættet viser 1080 linjer på skærmen.

Farve

Den overordnede kvalitet af et billede på en TV-skærm er ikke bare relateret til antallet af linjer, der passer på apparatet. Oven i det har kvaliteten af farven stor indflydelse på hvordan god billedet subjektivt ser. På et HDTV vises flere farver end på standard-tv. Dette resulterer i lysere, rigere og mere komplekse farver end du ser på en ældre TV. En større dynamikområde på et HDTV giver også mulighed for lysere og mørkere farver.

Audio

Lydkvaliteten er også forbedret, når du har HDTV i stedet for regelmæssig TV. Når en HD-signalet er leveret til dit tv, er det leveret med et 5.1 Dolby Digital audio signal. Dette er den samme type af audio bruges i biografer. Dette skaber en klar, definerede, rig lyd-scape, bedre end hvad er opnået gennem de gamle stereo signal sendes til standard tv. Forskellen bliver især mærkbar, når dit HDTV er hooked op til et surround sound-system.

Højde-breddeforhold

En anden stor forskel mellem disse to typer af tv-er noget, der kaldes "aspect ratio." Det betyder dybest set, bare relationen mellem bredde og af TV til sin højde. Standard tv ses i en 4:3 skærm. HDTV er ofte kaldet "widescreen" på grund af det bredere 16:9-forholdet. Dette format er meget tættere på den, der anvendes i biografer, og det giver øjet til at tage mere af billedet.


© 2021 iamgreatindian.com | Kontakt os: webmaster# iamgreatindian.com