Dæk størrelser forklaret

September 25

Dæk størrelser forklaret

Køretøjets dæk er meget mere kompleks nu end i de forløbne år. Som svar på de vidt forskellige krav af køretøjer i dag skal dæk opfylde visse specifikationer. Disse specifikationer omfatter størrelse, belastning og hastighed, og de skal fysisk passer på den tilsigtede køretøj. Passager dæk størrelse er støbt i dæksiden og gives i metoden P metriske for dimensionering, som blev etableret i 1976. Dæk størrelse kan læses som nogle hemmelige, tekniske kode, men det er i virkeligheden, meget informativ.

Dæk Type

Dæk type angiver den påtænkte anvendelse af dæk. Bogstavet P indikerer det er en P metriske dæk og korrekt brug er på personbiler. Bogstaver LT angiver det er en LT metriske dæk og det er til brug på lette lastbiler. P metriske dæk og LT metriske dæk er ikke indbyrdes udskiftelige.

Der er speciale dæk, der vil have andre dæk type betegnelser. Bogstaver ST angiver dæk er en trailer dæk. Bogstavet T angiver, det er en midlertidig dæk. Et eksempel på midlertidige dæk ville være det pladsbesparende mini reservehjul, som de fleste passagerer biler har i bagagerummet.

Dæk størrelse

Tallet angiver den nominelle bredde af P metriske dæk. Den nominelle bredde er bredden af dæk i millimeter fra dæksiden til dæksiden målt når dækket er monteret på en rand og korrekt oppumpet men ikke støtter vægten af et køretøj.

Højde-breddeforhold

Dette er forholdet mellem højden af P metriske dæk fra slidbane til fælg til sin nominelle bredde. Et skærmformat på 65 betyder, at den trætte højde fra slidbane at rand er 65 procent af den trætte nominel bredde. Størrelsesforholdet er også omtales som den trætte profil.

Byggeri

Dette brev angiver, hvordan P metriske dæk blev bygget. Bogstavet R indikerer at dækket er en radial. Bogstavet B angiver, at dæk er et bias ply. Bogstavet D angiver, det er en diagonal lags dæk.

Hjuldiameter

Hjuldiameter er bredden på midten af dæk til at rumme montering på et hjul. Det er målt fra perle til perle på tværs af åbningen af byens dæk. Dæk størrelse er i målinger, er denne dimension i inches. Nummer 15 angiver, at dæk skal være monteret på en 15-tommer hjul.

Belastning Index

Belastning index er den maksimale belastning, som en P metriske dæk kan støtte når det er oppumpet til det korrekte dæktryk. Indeksnummer belastning er to - eller tre-cifret kode mellem 60 og 125, der repræsenterer den nominelle vægt i pounds. Eksempel dæk på i åbningen diagram angiver belastning index 89, at dæk er normeret til at bære 1,279 pounds. Check fabrikantens hjemmeside for et diagram, der viser de koder og tilsvarende vægt grænser.

Hastighed Rating

Hastighed rating er en én - eller to-cifrede kode, der angiver maksimal nominel hastighed, som dækket kan bære mere end 10 minutter og stadig betragtes opererer sikkert. Hastighed rating af Hansen, der er på eksempel dæk viser, at det sikkert kan opnå en hastighed på 130 miles i timen. I de fleste normale køresituationer, den maksimale hastighed rating for et dæk vil ikke blive afprøvet og det er ikke tilrådeligt at gøre dette. Overhold lokale hastighedsbegrænsning love. Check fabrikantens hjemmeside for et diagram, der viser de koder og tilsvarende hastighedsgrænser.


© 2020 iamgreatindian.com | Kontakt os: webmaster# iamgreatindian.com