Forskellige typer af RAM & ROM

June 29

Forskellige typer af RAM & ROM

ROM står for Læs kun hukommelse og bruges typisk i computere permanent opbevare data. Der er kun et par specifikke måder ROM kan omprogrammeres. I modsætning til ROM, RAM (Random Access Memory) er løbende omprogrammeret og lagrer vigtige data, der kræves for at køre programmer som oplysninger og beregninger. Der er mange typer af ROM og RAM, hver designet og reviderede for bedre ydeevne.

Læs kun hukommelse (ROM)

Læs kun hukommelse er konstrueret af "hard-wire logik," i en lignende måde at processoren, hvilket betyder at det ikke kan omprogrammeres eller ændret. Dette er fordi det er designet til at udføre en bestemt funktion, og ikke behøver at blive ændret. Et eksempel på ROM er en kommerciel CD købt fra en butik; producenterne vil ikke ændre, hvad der er gemt på disken.

Programmerbare Read eneste Memory (SKOLEBAL)

Programmerbare Læs kun hukommelse kan programmeres ved hjælp af specifikke software kun tilgængelig for virksomheder, der producerer PROM chips. PROM kan sammenlignes med brænde til en CD kun én gang og læsning fra det mange gange.

Sletbare programmerbare Read eneste Memory (EPROM)

Sletbare programmerbare Read kun Memory er ROM, der kan læses fra og omprogrammeret. Denne type af ROM kan kun omprogrammeres ved hjælp af en speciel type af ultraviolet lys, og derfor er kun omprogrammeret af fabrikanterne.

Elektronisk sletbare programmerbare Read eneste Memory (EEPROM)

EEPROM er den mest fleksible type af ROM, fordi det kan omprogrammeres, ved hjælp af software. På grund af dette bliver EEPROM standardtypen af ROM bruges i forbruger bundkort. EEPROM tillader den nem "blinkende" bundkort hukommelse når der opstår problemer eller opdateringer er frigivet.

Synkron Dynamic Random Access Memory (SDRAM)

SDRAM er en gammel og langsom type af Random Access Memory. Det bruges til skibet med gamle Pentium systemer og begyndt at dø.

Double Data Rate synkron Dynamic Random Access Memory (DDR-SDRAM)

DDR Random Access Memory overfører data to gange pr taktcyklus, hovedsagelig fordobling af mængden af data, der overføres af SDRAM. DDR blev indført omkring 2001 og blev snart markedet standard.

Double Data Rate Revision 2 synkron Dynamic Random Access Memory (DDR2-SDRAM)

DDR2 Random Access Memory ligner original DDR-hukommelse, med tilføjelse af en ekstern databus til hukommelsesmoduler. Dette giver mulighed for hukommelse til at operere med to gange clock hastigheden, men på to gange ventetid. Derfor, DDR2 vil operere på to gange hastigheden af DDR-hukommelse. DDR2-hukommelse blev indført i andet kvartal af 2003.

Double Data Rate Revision 3 synkron Dynamic Random Access Memory

DDR3 Random Access Memory er den tredje revision af den oprindelige DDR modul. Ifølge MemoryX.net, DDR3 hukommelse er hurtigere end DDR2 og understøtter 8 GB moduler, mens DDR2-hukommelse kun understøtter 4 GB pr. modul.


© 2021 iamgreatindian.com | Kontakt os: webmaster# iamgreatindian.com