Hvilke typer af RAM er DRAM?

August 14

Hvilke typer af RAM er DRAM?

Alle computere har random-access memory (RAM) hvor de lagrer data og programmer og udføre beregninger. RAM er en højhastigheds data opbevaring, kan behandle milliarder af datategn pr sekund. Generelt, den mere RAM en computer har, kører jo hurtigere hele systemet. De fleste typer RAM er dynamisk tilfældig adgang hukommelse (DRAM), en billig, kompakt form for hukommelse.

SRAM og DRAM

Computere har to forskellige typer af RAM, statisk og dynamisk. Statisk RAM (SRAM) kredsløb er komplekse og dyre men meget hurtig. Et SRAM hukommelse kredsløb bruger seks transistorer til at gemme hver hukommelse bit; DRAM bruger en, hvilket gør det billigere og mere kompakt, men langsommere. I 2011, har en typisk stationær computer fra 1 GB til 4GB af DRAM og op til 10 megabytes af SRAM.

Synkron og asynkron DRAM

De kredsløb, som DRAM bruger til at kommunikere med andre dele af computeren har ændret sig i de seneste årtier. DRAM gemmer hukommelse som rækker og kolonner i et stort array; for at hente et bestemt sæt af data bits, aktiverer det en bestemt række og kolonne. Det får dataene til computerens processorenhed (CPU) via et andet kredsløb kaldet en grænseflade. Indtil 1990 ' erne anvendes DRAM en asynkron grænseflade. Det ventede et signal fra CPU til at acceptere eller levere hukommelse. Synkron DRAM (SDRAM) bruger i stedet en system ur puls, kører kontinuerligt, så data til at bevæge sig hurtigere til og fra CPU.

ED3

Double Data Rate (DDR) serie af SDRAM gør yderligere forbedringer til den hukommelse hastighed. Det får sit navn fra det faktum, at det flytter hukommelse to gange for hver ur puls, i forhold til de enkelt træk tidligere SDRAM. Den første generation, DDR, flyttes data til priser spænder fra 1,6 til 3,2 GB pr. sekund. Den nuværende generation, overfører DDR3, data så hurtigt som 12,8 GB pr. sekund.

VRAM

Video-kort kræver en speciel type DRAM, der giver mulighed for højere hastigheder. For høj kvalitet billeder til spil, film og videoproduktion har disse kort deres egen high performance mikroprocessorer helt adskilt fra computerens vigtigste CPU. Denne type hukommelse er dual-porteret, hvilket betyder, at det kan håndtere to samtidige hukommelse overførsler til forskellige destinationer. Dette er i modsætning til standard DRAM, der er enkelt-porteret og håndterer kun én hukommelse overførsel ad gangen. Dual-portering øger hastigheden hukommelse og tillader den video card til at håndtere flere farver og billeder med høj opløsning.


© 2021 iamgreatindian.com | Kontakt os: webmaster# iamgreatindian.com