Historien om vinduesviskerne

December 6

Historien om vinduesviskerne

Vinduesviskerne er brugt til at holde Vinduer klart af regn, sne og snavs. De bruges i en række køretøjer, mest almindeligt i biler og fly. Vinduesviskerne er normalt lavet af en lang gummi blade, som omdrejningspunkterne på ene ende og dias mod glasset. Disse er normalt betragtes som et lovkrav at betjene køretøjer, da der er betydelig fare, når en driver ikke længere kan se ud af forruden.

Oprindelse

Manuel vinduesviskerne blev gennemført på biler i 1916. Disse blev drevet med et håndsving, der ville klart vinduet. Før denne var den mest almindelige måde at holde forruden ren simpelthen at bruge en squeegee.

Af Folberth

I 1921 opfandt Fred og William Folberth den automatiske føreshus wiper. Enheden blev tilsluttet indløb røret af motoren og bruges trykluft sendes gennem et rør til at flytte knivene.

Elektrisk

Bosch udviklede den elektriske udgave i 1926. Disse var notorisk upålidelige for de første par år, så de blev installeret det meste på luksus biler, der fremskaffes regelmæssig service.

Intermitterende vinduesviskere

Teknologien opholdt sig relativt ensartet for de næste par årtier, indtil 1967, hvor Robert Kearns udviklet intermitterende forrudevisker, der blev så brugt på Ford biler.

Retssag

Kearns's design blev anvendt uden hans tilladelse af Ford. Han tilbragte de næste par år i retssager mod både Ford og Chrysler. Kearns til sidst blev tildelt et multimillion-dollar forlig, og historien er dramatiseret i 2008-filmen "Flash af Genius."


© 2020 iamgreatindian.com | Kontakt os: webmaster# iamgreatindian.com