Ulemper ved Plasma-tv

October 13

Ulemper ved Plasma-tv

Plasma-tv var blandt de første HDTVs markedsføres, og den efterfølgende oprettelse af LCD og LED HDTVs har fremhævet mange grelle svagheder med teknologien. Men de er stadig begunstiget til en vis grad af entusiaster, fordi skærmene kan være meget større, farveområdet er mere levende og sorte er dybere.

Vægt

Da plasma TV-skærme er lavet af glas, er de usædvanligt tung og skrøbelige i forhold til LCD og LED TV skærme. Også, fordi plasma TV-skærme er fremskrevet af fluorescerende gasser, der skal opvarmes, store heatsinks er til stede i mange plasmaskærme. LCD og LED skærme er meget tyndere og en brøkdel af vægten af plasmaskærme.

Strømforbrug

Da hver enkelt celle, der styrer et sæt på pixel behov for at blive drevet på en plasma-skærm, disse typer af skærme er utrolig ineffektiv og kræver en stor magt til at fungere. LCD-skærme er powered by matrix og er meget strømbesparende. LED baggrundsbelyst skærme er drevet på samme måde som plasmaskærme, men teknologien er meget enkel og magt effektiv.

Kortere levetid

Fordi plasma tv brænde meget varmere og forbruge mere strøm end LCD og LED-baggrundsbelyste tv, er de mere tilbøjelige til at tabe lysstyrke og i sidste ende dø før. LCD-skærme ganske enkelt har ikke dette problem fordi der ikke er temperatur afvigelser, at hele skærmen er tændt. LED skærme er oplyst af ekstremt effektive LED pærer, som kræver meget lavt strømforbrug.

Burn-In

Også kaldet billedbibeholdelse, opstår dette, når et statisk billede viser for længe på en plasma eller billedrør skærm. Konstant visning af det samme billede brænder ud display pære og efterlader et "ghost" eller "skygge" billedet. Dette problem har for det meste blevet afhjulpet i moderne plasmaskærme, på grund af teknologiske fremskridt.


© 2020 iamgreatindian.com | Kontakt os: webmaster# iamgreatindian.com