Hvad er lodret justering i Microsoft Word?

September 17

Hvad er lodret justering i Microsoft Word?

I Microsoft Word henviser justering til placeringen af tekst i et dokument i forhold til sidemargenerne. Lodret justering bestemmes i forhold til top- og bundmargenerne, mens vandret justering bestemmes i forhold til sidemargenerne. Dokument cover og titel sider oprettes ofte ved hjælp af lodrette justering, fordi det giver mulighed for placering af afsnit skal justeres op og ned uden at tilføje eller fjerne manuel linjeskift.

Margener

Lodrette og vandrette justering afhænger af sidemargenerne. Margenerne i tekstbehandling henvise til områderne af blanktegn denne linje kanten af hvert ark papir. Bredden og højden af disse rum kan normalt angives af brugeren, men dette afhænger af tekstbehandling. Den bredere margener er, de mindre anvendelig plads der er på siden. Word wrap funktion vil automatisk justere tekstlinjer ifølge margenbredde.

Lodret justering typer

Microsoft Word giver brugerne mulighed for at ændre indstillingerne for lodret justering. Tekst kan justeres lodret på fire måder: topjusteret, justeret nederst, centreret eller berettiget. Topjusteret tekst er justeret, så den øverste linje i teksten er flugter med topmargenen. Justeret nederst teksten er justeret for at gøre det samme med den nederste margen. Centreret tekst er justeret, så den placeres jævnt mellem begge avancer. Justeret tekst justeres, således at den øverste og nederste linjer er begge flugter med deres respektive margener og linjer i mellem er fordelt jævnt.

Ændre lodret justering

Lodret justering ændres ved hjælp af boksen lodret justering. Hvis du klikker på indstillingen "Page Setup" fundet i den fil henlægge-nede menu lancerer dialogboksen Sideopsætning. Boksen lodret justering kan findes under fanen Layout i dialogboksen. Når brugeren har valgt den ønskede justeringsindstilling fra kassen, kan han derefter diktere, hvilken del af dokumentet ændringen skal gælde. At klikke på "OK" færdiggør udvælgelse.

Justering af objekt

Microsoft Word giver også brugerne mulighed for at justere den lodrette justering af objekter som billeder og tekstfelter. Objekter kan justeres med hele siden, sidemargener, tekst eller andre objekter. Når objekter er justeret i forhold til hinanden, er de foret lodret efter placeringen af deres Centre. For tekstbokse, kan tekst i boksen justeres og boksen selv.


© 2021 iamgreatindian.com | Kontakt os: webmaster# iamgreatindian.com