Forskellige typer af brændstof til biler

September 24

Forskellige typer af brændstof til biler

Der findes en række forskellige brændstoftyper til biler. Nogle er lavet af råolie produkter, men andre er petroleum alternativer, der blev udviklet på grund af skyhøje gas og dieselpriser. En håndfuld er ved at blive undersøgt og er ikke så almindeligt tilgængelige på markedet i dag.

Ethanol

Ethanol er et brændstof fremstillet af plantematerialer, ofte hvede eller majs. Som sådan, det er en vedvarende brændstof kilde på biler og betragtes som en mulighed for miljøvenlige køretøjer. De fleste nuværende gas blandinger, der er købt på regelmæssig tankstationer, indeholde mellem 7 og 10 procent ethanol. Nogle biler, herunder mange racing biler bruges i Indy 500, er næret af 100 procent ethanol. E85 er en blanding af 85 procent ethanol og 15 procent benzin. Mange biler i øjeblikket i produktion, er forenelige med E85, herunder Chrysler Sebring, Dodge Dakota og Ford Crown Victoria.

Propan

Propan, også kaldet flaskegas, er et biprodukt af olieindustrien og er en gas, ikke en væske. Propan er anses for sikrere end benzin, fordi propan køretøjer er udstyret med indbyggede afspærrings-ventiler i tilfælde af en propan lækage. Da gaspriserne begyndte stigende i 1980 ' erne, har det været et alternativ til benzin.

Naturgas

Naturgas er i vid udstrækning bruges til opgaver som varme hjem, men nogle biler køre på naturgas. Methan er den vigtigste ingrediens i naturgas. Gassen er dannet under jorden af rådnende planter og dyr sag. Natural gas brænder ren, er let på bilens motor og er røgfri, hvilket gør det en renere brændstof mulighed. Det er svært at holde i udbud, fordi det skal komprimeres op til 200 gange atmosfæretryk.

Flydende naturgas også er tilgængelige, men er ikke så let tilgængelige, da det skal være flydende i en liquefying station på stedet på hver enkelte gas station.

Methanol, et biprodukt af naturgas, kan bruges til brændstof køretøjer, men et netværk af brændstofpåfyldning stationer har ikke sat op til det.

Biodiesel

Biodiesel er typisk fremstillet af vegetabilske olier som majs og raps. Fordi det er fra en plante kilde det betragtes som en fornyelig ressource og er en af de førende brændstof alternativer som miljøforkæmpere. Biodiesel kan også udledes af brugt madolie eller animalsk fedt. Blandinger af biodiesel og råolie kan bruges til brændstof nogle dieseldrevne køretøjer.

Diesel

Diesel er en rå olie produkt, der har været anvendt i motorer siden slutningen af 1800-tallet. Råolie går gennem en proces, der omfatter destillation for at producere diesel. Både benzin og diesel er fremstillet af råolie, men diesel er tungere, fordamper langsommere og har en oilier tekstur til den.

Benzin

Benzin er den mest almindelige brændstof i biler. Det er fremstillet af råolie og er destilleret som diesel men går gennem yderligere behandling for at raffinere den. Benzin begyndte at blive brugt som brændstof for biler i det tidlige 20. Fordi der findes kun en begrænset mængde af råolie, gaspriserne er begyndt at stige og både forbrugerne og ingeniører ser på alternative brændstoffer til råolie produkter.


© 2020 iamgreatindian.com | Kontakt os: webmaster# iamgreatindian.com