Hvorfor er solen ser gul?

December 29

Sollys i rummet er en kombination af hver bølgelængde af elektromagnetisk stråling (EMR), herunder disse bølgelængder, menneskelige vision ikke kan detektere og atmosfæren absorberer i stor højde. Mennesker opfatter forskellige kombinationer af fuld spektrum bølgelængder som hvide. Sollys er så meget "hvide" at det faktisk kan forårsage blindhed ved at beskadige fotoreceptorer i nethinden. Bogens verden på NASA online stater, at denne stråling toppe i det synlige spektrum, gul-grøn. Gul-grøn er farven at mennesker har håndelag for sensing mest intenst. De meget hotteste stjerner såsom Sirius, udsender stråling, der topper i den blå spektrum, men vores stjerne er ikke at varme.

Oprindelsen af lys i solen

Masse (vægt) af solen er omkring 70 procent brint og 28% helium, men omkring 94 procent af det samlede antal atomer i solen er brint der er overophedet en ioniseret plasma. En ioniseret brint er en positivt ladede proton, med ingen tilknyttede elektron. Når to brint atomkerner smelter sammen og skabe en helium atom, udgivet atomenergi som bølger af EMR. Otte minutter senere, når EMR jordens atmosfære, som absorberer 60 procent procent af denne stråling, før den når det menneskelige øje. Kort bølgelængde gamma-stråler og x-stråler er helt absorberet af atmosfæren, og de fleste af den ultraviolette stråling er også. Lys i det synlige spektrum og lys at mennesker ikke kan detektere (radiobølger, mikrobølger og infrarød varme bølger) passere gennem atmosfæren at nå jordens overflade.

Sollys i atmosfæren

Inde i atmosfæren, er sollys spredt som atmosfæriske gasser absorbere og reradiate "farve" bølgelængder forskelligt. Blåt lys er den korteste synlige bølgelængde og derfor er absorberet, holdt længere og spredte mere end andre bølgelængder, hvilket gør himlen ser ud til at være blå. Ved solopgang og solnedgang passerer sollys gennem en tykkere transect atmosfære at nå frem til det menneskelige øje. Som atmosfæren spilder de kortere bølgelængder, længere bølgelængder af lys i den røde ende af det synlige spektrum fortsætter, at solen og sollys på objekter vises gylden gul, orange, pink og rød. Spredning af lyset af gasser eller partikler kortere end bølgelængder af lys kaldes "Rayleigh spredning" og blev første gang beskrevet af John William Strutt, 3rd Baron af Rayleigh, Cambridge University, i 1871.

Gul dværg

I slutningen af 1800-tallet og tidlige 20 århundreder foreslås flere observatorier og universiteter klassifikationssystemer for stjerner, der tildeles dem positioner på grafer eller diagrammer. Klassifikationerne var strengt taksonomiske og var baseret på brutto karakteristika såsom temperatur, lysstyrke eller størrelsesorden (lysstyrke), mass (vægt) og radius. På tidspunktet var observation for de fleste stjerner ikke muligt, selv for mindre eller mørkere stjerner der er i vores eget nabolag. Vores stjerne, solen, blev klassificeret som en dværg, selv om vi nu ved solen er større end de fleste stjerner og bliver i omkring 5 milliarder år, en CO2-producerende rød kæmpestjerne. 19 klassificering af vores søn som "gul" var i sammenligning med andre stjerner, som alle blev anerkendt for at være faktisk hvid "farve". I 1900-tallet blev vores stjerne, som var engang anset for at være en flammende vogn kørt af en Gud, i stedet blot en gul dværg.

Gul

Nittende århundrede fysiker James Clerk Maxwell viste, at konkret målelige "spectral" lys er elektromagnetisk stråling og adskiller sig fra lys "opfatter" af hjernen. Elektromagnetisk stråling i bølgelængdeområdet 570 til 580 nanometer er gul. Følgende Maxwell: Når sollys kontakter et objekt, nogle bølgelængder af stråling optages som energi i elektron baner af atomer i objektet, men andre bølgelængder afspejles. En "sort" objekt absorberer alle bølgelængder. En "hvid" objekt absorberer ingen bølgelængder. En "gul" objekt absorberer alle bølgelængder undtagen 570 til 580 nanometer. Derfor er en "gul" sun (en kilde til EMR, der topper i rækken gul) ikke det samme som en "gul" maling pigment, der absorberer alle bølgelængder undtagen gul. James Clerk Maxwells arbejde med farve hjul blev rapporteret som "Eksperimenter på farve, som Perceived af øjet, med bemærkninger om farveblindhed" i transaktioner af Royal Society of Edinburgh i 1855 og ledet til sit arbejde i begyndelsen farveoptagelser. James Clerk Maxwell var den første til at påvise, at lys projiceres gennem flere primære farvefiltre den samme plads vises hvide, der henviser til, at kombinere maling pigmenter i de samme farver vil producere en grå maling.

Sollys i fotografering

Ændringer i støv og fugtighed fra region til region på jordens overflade påvirker hvordan gul sol og sollys vises i fotografier. Når en fotograf ønsker udendørs farveoptagelser at præsentere en ægte hvid lys effekt, derefter bruges en linse filter til at tilpasse sollys ved at landestandard. I områder med høj luftfugtighed, hvor atmosfæriske spredning har reduceret nok blåt lys for at skråtstille dagslys mod gul på film, derefter bruges en gul filter til at gøre hvide elementer vises sande hvid i fotografiet.


© 2020 iamgreatindian.com | Kontakt os: webmaster# iamgreatindian.com