Fordele og ulemper af blokeringsfri bremser på motorcykler

August 12

Fordele og ulemper af blokeringsfri bremser på motorcykler

Blokeringsfri bremser blev indført i 1929 til brug på fly. Teknologien vundet udbredelse på biler i 1970 ' erne. BMW tilbudt en motorcykel, der er udstyret med ABS i 1981. I dag ABS er udstyret på et stigende antal motorcykler enten som standardudstyr eller som en mulighed. Som med mange nye teknologier, har ABS på motorcykler mødtes med både positive og negative svar.

Hvordan ABS virker

Blokeringsfri bremsesystemer forhindrer hjulene i at låse under ekstreme bremsning. ABS gør dette ved hjælp af en ABS kontrolenhed, en form for computer, der overvåger hjulet hastighed via sensorer på bremse rotorer og chassis. Når aktiveret, sender styreenheden et signal til modulatorer på de forreste og bageste hjul, der styrer bremse væsketryk. Når systemet registrerer en forestående Hjullås op, tager det kontrol over den bremse væske cut-off ventiler, reduktion og derefter bremse væsketryk at holde hjulet fra låsning og tillader rytteren at opretholde kontrollen af motorcyklen.

Udgifterne til ABS

Et blokeringsfrit bremsesystem vil tilføje omkring $1.000 til udgifterne til nye motorcykel. Til modelår tilbudt 2012 Honda deres Gold Wing med Audio komfort og Navi XM pakke henne ved en foreslog udsalgspris i $25,899. Tilføjer pakken ABS for modellen tog den vejledende udsalgspris for $27,099 for en stigning i prisen på $1.200 på tidspunktet for offentliggørelsen.

ABS bremser i et sving

Fordi en motorcykel stude fundamentalt forskelligt fra en bil, udviklere af ABS stadig forsøger at perfektionere en blokeringsfri bremsesystem, der virker, når motorcyklen læner sig ind i et sving. En del af udfordringen måling greb niveauer og vægtfordeling af en rytter og cykel lænede sig ind i et sving.

ABS sikkerhed

En rapport fra Insurance Institute for Highway Safety viser, at motorcykler udstyret med ABS 37 procent mindre sandsynligt end disse cykler uden ABS inddrages i fatal nedbrud. I kontrollerede test situationer er erfarne ryttere i stand til at stoppe så hurtigt på ikke-ABS cykler som disse modeller med ABS. Gennemsnit eller novice rider's ydeevne forbedres på motorcykler med ABS. En af de primære sikkerhed fordele tilskrives ABS er at rytteren i en nødsituation, kan simpelthen fuldt ud anvende bremsen og ikke behøver bekymre dig om modulere bremsekraften at forhindre udskridning.


© 2021 iamgreatindian.com | Kontakt os: webmaster# iamgreatindian.com