Funktionen af en bil luftfilter

April 20

Funktionen af en bil luftfilter

Alle vej biler har en air filter forsamling af en slags. Disse enkle, men afgørende anordninger er beregnet til at holde støv og vej snavs ud af motoren. Selv små støvpartikler kan skade en motor delikat internals, når det udsættes for ekstrem varme af forbrænding; disse motorer, som anvender interne sensorer for brændstofindsprøjtning er endnu mere modtagelige.

Formål

Luftfiltre bruger en række medier, men den grundlæggende idé er at give så meget luft som muligt at indtaste motoren mens fældefangst noget, der kan skade det. Denne tilsyneladende enkel opgave er faktisk en hel del mere kompliceret, end det lyder. Motoren vakuum gør sit bedste for at trække alt gennem luftfilter bittesmå huller.

Funktion

Næsten alle luftfiltre er som redskaber. Ideelt set, luftfilteret huller ville kun være stor nok til at passere de enkelte iltatomer gennem, undtagen noget ikke kræves til forbrændingen. Dette vil også omfatte kvælstof atomer i en perfekt verden, (der udgør omkring 78 procent af vores planets atmosfære af volumen). Faktisk, det er ikke fysisk umuligt; iltatomer er fysisk mindre end kvælstofs og langt mindre end nogen støv eller partikler.

Overvejelser

Selv om det ville være teoretisk muligt at bygge en ilt-atomic filter, er faktum, at de "tråde" (molekyler) bruges til at lave "nettet" ville være meget større end de huller, hvorigennem passerer ilt. Dette ville udgøre en alvorlig hindring for luftstrømmen, det grundlæggende problem for enhver luftfilter. Hvis for eksempel, du har brugt et filter med 4 micron-wide huller (en støv partikel måler ca 5 mikron), du ville have at bruge tråde, der var omkring 1/30th bredden af et menneskehår ske så meget luft som du blokerer.

Pleating

Lad os sige, du var at bygge et filter til at fange støvpartikler (5 mikron) ved hjælp af den tyndeste af menneskelige hår (ca 50 mikron) som et filtermateriale. Nu, lad os antage, at motorens vigtigste indtag er en 4 x 4 tommer kvadrat. Youd ' savn en filter overflade, der var ti gange større end indtag ventil til at passere tilstrækkelig luft, der kommer til omkring 13 af 13 inches, fordi håret er 10 gange tykkere end hullerne. Det er ikke en enorm mængde, men tilstopning gør det langt fra tilstrækkeligt. Når de filter starter fange disse støvpartikler, antallet af huller gennem hvilken luft kan reducerer passere eksponentielt, der kræver en større og større filter, som tiden går. Det er grunden til at producenterne læg (fold) filter medier tilbage på selve hundredvis af gange. Dette sikrer, at der er nok huller i filteret for at passere luft selv efter flere år med støv diffusering.

Materialer

Filtre kan være lavet af flere forskellige materialer. Den mest almindelige er tørt papir eller bomuld gaze, men andre valgmuligheder omfatter skum og olie-imprægneret bomuld. Skum filtre typisk flow meget godt, men er ikke meget holdbare. Olie olie-imprægneret bomuld filtrene hjælper støvpartikler at holde sig til de fibre, hvilket betyder, at hullerne kan være større til at flyde mere luft. Mange eftermarkedet ydeevne filtre er af denne type.


© 2020 iamgreatindian.com | Kontakt os: webmaster# iamgreatindian.com