Hvad er "Rå tilstand" på et kamera?

May 10

Hvad er "Rå tilstand" på et kamera?

Digitale kameraer gemme billeder i forskellige filformater, herunder JPEG, TIFF og RAW. De store kameraproducenter hver har en proprietære RAW-format bruges i deres digitale kameraer. Nogle af de større RAW-formater omfatter Nikon's NEF format, Canons CR2 format og Pentax PEF format. Mens hver producent har sin egen specielle formel for at skabe rå filer, leverer hver type en ukomprimeret billedfil.

RÅ defineret

Alle digitale kameraer optage billeddata som uforarbejdede, ukomprimeret oplysninger. Producenter henvise til denne ubehandlede oplysninger som RAW (ingen akronym, bare RAW) da oplysninger, der består af kun hvad blev indspillet af kameraets imaging chip. Når billeddata, der er optaget, gemme digitale kameraer typisk billedet som en RAW-fil eller en JPEG-fil. Mens alle kameraer kræver optage ukomprimerede data, typisk point-and-shoot og nogle bro kameraer (ikke et point-and-shoot men ikke helt en DSLR), at brugeren til at gemme billedet som en JPEG-fil. RAW-filer indeholder enten 12 bits af data eller 14 bits af data. En 12-bit chip giver mulighed for hver pixel til at registrere 4.096 niveauer af lysstyrke, mens en 14-bit chip registrerer 16.384 niveauer af lysstyrke på hver pixel.

Valg af rå tilstand

Fleste af DSLR kameraer har evnen til at gemme billeder som RAW eller JPEG-filer, og nogle kan endda gemme hvert billede som begge filtyper samtidigt. Da RAW-filer indeholder ukomprimerede data, skyde i RAW resulterer i en større filstørrelse end et billede taget til fange og gemmes som en JPEG-fil. At vælge den rå tilstand på et kamera afhænger af kameraets funktioner, men oftest indstillingen findes i kameraets menu afsnit under "Billedstørrelse" eller "billedformat."

De ubebyggede billede

En RAW-fil kan sammenlignes med en uudviklet negativ. En uudviklet negative indeholder kun eksponeringsoplysninger optaget med kameraet under den faktiske eksponering af filmen. Under udviklingen af negativt kan fotografen ændre disse oplysninger ved at udvikle alt negativt, under-udvikling negativt, ved hjælp af visse kemikalier til at ændre oplysninger i negativt og mange andre mørkekammer tricks. RAW-filer giver mulighed for den samme slags post Screendump manipulation uden at begå justeringer til den faktiske fil.

Ikke-destruktiv oplysninger

Trods de indstillinger, en fotograf kan bruge når man fotograferer i RAW, bliver RAW-filen kun markeret med specifikke oplysninger f.eks. hvid balance, farve og kontrast. Oplysninger, der ikke er bosat i det reelle billede. Med andre ord, hvis en fotograf sætter hans hvidbalancen manuelt, RAW-billede indeholder kun oplysninger markeret i filens header information, det forpligter ikke hendes Manuel justering af det reelle billede. Dette giver fotografen at manuelt justere hvidbalancen under post-processing anyway hun kan lide. På den anden side skrive JPEG filer information til selve billedet, foretager post-processing justeringer, svært og ikke så nøjagtige. Derudover kræver rå filer specifik software til at konvertere RAW-filen i et format, som en computer kan åbne og læse. At have total kontrol at manipulere billedet efter opsamling og højere iboende kvalitet fanget i en rå fil er nogle af grundene til kommercielle fotografer skyder i RAW.


© 2020 iamgreatindian.com | Kontakt os: webmaster# iamgreatindian.com