Historien om mixerpulte

July 23

Hver dag noget du høre, se eller forbi er oprettet ved hjælp af en mixerpult. En konsol bruges af radiostation du lytte til, af tv-stationen du ser, ved den musiker, der gjorde musikken i hovedtelefonerne af kommentatorer på dit spil og selv i de tegnefilm, dine børn ser. De alle bruger blanding konsoller til at gøre det ske.

Historie

En tidlig mixerpult foregik i 1958 af firmaet Willi Studer i Schweiz. Denne enhed, Studer 69, brugt rulle tape og det var bærbare. Disse tidlige enheder var stadig, pladskrævende. Som blev gjort fremskridt inden for teknologi, blev mixerpulte lysere og mere kompakt, giver mulighed for flere funktioner og kapaciteter skal medtages i enheden.

Den kommercielle tilgængelighed af digital signal processing (DSP) i 1982 stærkt fremmet denne miniaturisering proces. Neve DSP-1 blev indført som den første kommercielle digitale mikserpult. I første omgang troede at blandere så ville blive rent digitalt. Neve maskiner, kunne dog ikke konkurrere med sammenlignelige analog maskiner. På grund af denne forsinkelse, analoge og digitale konsoller har i stedet fusionerede kun gradvist over de sidste 25 år.

Typer

Mixerpulte startede i 1950 ' erne som rent analoge enheder med kun én eller to kanaler. Flere muligheder udviklet som flere ansøgninger om mixerpulte opstod. Revolutioner i elektronik forudsat den digitale teknologi til disse nye programmer. Hvor digitale mixer konsoller besidder flere funktioner, valgte mange brugere stadig analoge blanding konsoller for deres brugervenlighed. Hybrid blanding konsoller, kombinere både digitale og analoge indgange i ét stykke hardware, bevare fordelene ved gamle med funktionerne i den nye.

Funktioner

Blande konsoller har mange funktioner, der er lige så forskellige som de programmer, der er nødvendige. De fleste konsoller kan give phantom power, producere stereolyd fra mono-signaler, tilføje eksterne virkninger og har flere indgange fra enten analog eller digital kilder. Ekstra funktioner er kanal udligningsreserven, trim og få for hver kanal, samt måling (overvågning af lydstyrkeniveauer) for hver kanal eller master output niveauer. Måling er nyttigt til at forhindre overmodulation, eller klip af signalet. Næsten alle mixer konsoller har skydere, meter, vippekontakt en kanal og en kanal input kilde (f.eks. en mikrofon, disc-afspiller, live input, computer).

Misforståelser

Mange mennesker tror, at blande konsoller bruges blot til at indtaste lyd eller til kontrol volumen. De kan dog blive brugt til meget mere avancerede opgaver. Lee "Scratch" Perry var en af de første kunstnere til at bruge en mixerpult som et musikinstrument. Derudover bliver blandere mere ligner computere med evnen til at gemme og manipulere data. Den aktuelle linje af mixerpulte indeholder funktioner, der bruges til at kræve yderligere, separate udstyr såsom en studio sampler og en effekter boks.

Spekulationer

Fremtiden for mixerpulte er, som nævnt, hybrid mixer. Disse enheder giver mulighed for video-baseret hardware kontrol og computer-baseret redigering. Overflytter studio konsoller i personlige computere giver mulighed for mere hjemme-baserede indspilning og produktion arbejde. Et sådant skridt ligeledes tillader parallel udvikling med de ønskede funktioner af computere (f.eks., ergonomisk venlige tastaturer og stemmestyret software) viser oppe på studio konsoller. Derudover studio konsoller bliver mindre og mere kraftfuld. De bliver også billigere. Denne udvikling vil give flere musikere til at beslaglægge kreativ kontrol over deres kunst.


© 2020 iamgreatindian.com | Kontakt os: webmaster# iamgreatindian.com