Sådan ændres en Oxygen Sensor på en 2001 Windstar

December 26

Sådan ændres en Oxygen Sensor på en 2001 Windstar

En lambda-sonde er en lille elektronisk enhed, der bruges af bilens indbyggede computer til at overvåge og justere blandingen af luft og brændstof pumpes ind i forbrændingskammeret af din motor. Din Windstar har to af disse sensorer, der ligger på udstødningsmanifold af dit køretøj. Når en lambda-sonde går dårligt, vil det medføre en stigning i skadelige emissioner væltes ud af bilens udstødningssystem. Dette kan være usundt for miljøet, og kan også forårsage nogle virkelige hovedpine, når det er tid til at få din Windstar smogged, da høje emissioner vil forårsage du at svigte en smog test hver gang. Heldigvis, ilt sensorer er ikke vanskeligt eller særlig dyre at erstatte.

Instruktioner

• Find den ilt sensor du ønsker at erstatte. Begge af dem er placeret på din udstødningsmanifold; en vil findes umiddelbart bag katalysatoren--vil den store firkantede enhed på din udstødningsrøret-- og den anden blive fundet lige foran katalysatoren. De vil begge ligner fedt cylindrisk pinde med en klynge af ledningerne kommer ud af spidsen.

• Afbryde sensorens ledninger fra hvor de er tilsluttet bilens elektriske system. Vær forsigtig ikke at beskadige det elektriske stik på din bil som du gør dette, så skadelig stikket kan resultere i nye ilt sensor ikke fungerer korrekt, når du installerer den.

• Bruge din skruenøgle eller skralde og socket til at skrue ilt sensoren fra hvor det er skruet ind i udstødningsmanifold. Når det er gratis, kan du kassere den.

• Spray tråde af lambda-sonden med WD-40 eller en lignende smørende stof, så gør det samme for tråde af udstødnings manifold hul. Dette vil bidrage til at sikre en problemfri installation og vil arbejde for at undgå at beskadige trådene.

• Skruer på lambda-sonden og spænd det ned sikkert, så stikket sensorens ledninger tilbage i den stikkontakt, der er nævnt i trin 2. Når disse trin er afsluttet, dine ilt sensor vil være installeret og bør fungere korrekt.

Tips & advarsler

  • Hvis du har svært at nå eller skrue lambda-sonde, kan du bruge "ilt sensor" socket. Dette er en speciel socket designet specielt til at fjerne ilt sensorer fra deres beslag, og vil være tilgængelig på de fleste auto dele butikker.
  • Du skal måske rejse bilen op fra jorden ved hjælp af et stik for at nå ilt sensoren. Hvis du har brug at gøre dette, så sørg for udligne du dit køretøj på jackstands eller lignende, som du bør aldrig gå under en bil, der kun understøttes af en jack.

© 2020 iamgreatindian.com | Kontakt os: webmaster# iamgreatindian.com