Påvirker Medium Gas Octane en bil, der bruger præmie brændstof?

March 16

Jo højere oktan jo langsommere brændstof brænder. Høj-oktan brændstof--93 oktan eller ovenfor--er 3 procent tættere volumen end 87 oktan. Høj-komprimering karburator motorer har et fast beløb af gnist forskud. Disse højtydende motorer bruger meget mere brændstof og har brug at antænde det meget hurtigere for at brænde så meget som muligt. Med en længere brænde tid oplever de meget højere topstykke temperaturer. Langsommere-brænding høj-oktan brændstof falder topstykke temperaturer reducere modtageligheden for pre tænding (gnist knock).

Motor kompression kontra brændstof oktan

Forøgelse af komprimeringsforholdet--hvor hårdt brændstof og luft er klemt inden tænding--giver en hurtigere og mere insisterende brændstof burn. Kompressionsforhold over 10 til 1 betragtes højt. Alle højtydende motorer med høj kompression kræver en langsommere-brændende brændstof at opretholde lave topstykke temperaturer uden at reducere gnist fremrykningen. De fleste sent model køretøjer i dag, køre undtagen højtydende modeller, 8,5-1 til 9.5-1 kompressionsforhold. Dette gælder for de fleste ikke-turbo motorer af lav til moderat ydeevne. Disse kompressionsforhold giver mulighed for brug af de mindst dyre brændstoffer med den bedste kontrol over emissioner.

Komplikationer som følge af brug af en ikke-anbefalet brændstof oktan

Kig i instruktionsbogen for anbefalede brændstof og være opmærksom på om det hedder det "kun" eller ej. Nogle køretøjer kan kun bruge en specifik oktan på grund af motor forvaltning computerens evne til at ændre gnist forvejen tilstrækkeligt eller til at forhindre skade på katalysatoren. Hvis oktantallet er simpelthen foreslog og ikke begrænset, kan du bruge en højere oktan. Hvis det ikke er foreslået og lister oktan, der skal bruges, har fabrikanten beviser, at skaden vil resultere til motor eller emissioner-systemet skal du bruge en stedfortræder oktantallet.

Ved hjælp af en lavere oktan brændstof end foreslået

En lavere oktan end foreslåede resultater i mindre hestekræfter og drejningsmoment på grund af computeren forsinke gnist for at forhindre præ tænding. Tabet af hestekræfter og drejningsmoment reducerer brændstoføkonomi i en sådan grad, at det negerer besparelser i omkostningerne forskel i brændstof. Under belastning, kan for lav en oktan forårsage detonation, som forårsager skade på motoren. Manglen på originale magt afledt fra den korrekte oktan vil forårsage transmission Skift punkter at ændre, yderligere reduktion af brændstoføkonomi.

Fordele og ulemper ved at bruge en højere oktan

Meget af dette vil afhænge af køretøjet og dets evne til at korrigere for øget oktan, men under ingen omstændigheder vil det skade motoren. Katalysatoren er et andet problem i nogle tilfælde. Flytter op til bør en højere oktan ske i intervaller. Flytning fra 87 oktan til 89 bliver langsom brænde, som vil blive opfanget af lambda-sonde som uforbrændt brændstof. Computeren vil igen fremme gnisten til at kompensere. Fremme af gnisten vil øge magt og drejningsmoment motoren leverer. Dette er et plus for sig selv. Stigning i drejningsmoment giver mulighed for motoren at cruise i et højere gear på en langsommere hastighed, hvilket i sig selv skal producere en betydelig forbedring i brændstoføkonomi.

Den øgede oktan skal bruges til en tank af brændstof under opbevaring af brændstof kilometertal stigning. Hvis stigningen er betydelig og viser ingen tendens til styret banke, computeren har løst tilfredsstillende. I denne periode, bør der lægges vægt på eventuelle rådne æg lugt, der kan udledes fra katalysatoren. Hvis sådan en lugt er indlysende, ophøre med at anvende de higher-octane brændstof, fordi det vil ødelægge konverteren. Det er ikke sandsynligt, men er muligt. Det er bedre at være klar og sikker end bedrøvelig.

Overveje brændstof kilometertal stigning i forhold til stigningen i brændstof koster for at træffe en beslutning om, hvorvidt det er en fordel at bruge den højere oktan.


© 2020 iamgreatindian.com | Kontakt os: webmaster# iamgreatindian.com