Mikrofilm vs mikrofiche Reader/Scanner

November 14

Mikrofilm vs mikrofiche Reader/Scanner

Mikrofilm og mikrofiche var begge lavet for at gemme materialer i en kompakt størrelse. Library of Congress først vedtaget denne metode i 1927 at kopiere sider af bøger, manuskripter og aviser. En maskine er nødvendig for at se indholdet af både mikrofilm og mikrofiche og er kendt som en mikrofilm eller mikrofilm læser/scanner. Normalt har disse maskiner evnen til at udskrive sider fra fiche eller film eller i tilfælde af mikrofilm, eksportere billedet elektronisk.

Mikrofilm Definition

Mikrofilm er en fotografisk film, der består af celluloid belagt med fotografisk materiale. Det kommer i rullen form. Der er forskellige størrelser af mikrofilm, herunder 16 millimeter og 35 millimeter. Mikrofilm er normalt sat på åben ruller, men kan også placeres i kassetter. En typisk roll af mikrofilm indeholder omkring 2.000 billeder.

Mikrofiche Definition

Mikrofiche kommer i rektangulære ark form og er en flad ca 105 millimeter (4 tommer) bred og 148 millimeter (6 inches) lange. Begge to Lodretstående og landskab visninger er tilgængelig, men normalt et portræt billede bruges. Mikrofiche er gemt i konvolutter kaldet jakker. Hver jakke indeholder 5 rækker og kan rumme op til 15 sider pr. række (50-70 sider pr. jakke). Normalt, er individuelle projekter indeholdt i hver jakke.

Mikrofilm kamera

En af de primære fordele til mikrofilm opbevaring er kompakt arkivering af store tekniske tegninger og historiske dokumenter. En 10-fods høje kamera bruges og flyttet lodret over billederne. Nedenunder dokumenterne lyser objekterne. Mindre arkiver kan også filmes, men en mindre kamera bruges og er placeret i en fast stilling snarere end spores på tværs af papiret.

Mikrofiche kamera

Mikrofiche kameraet virker svarende til en personlig kamera. Forskellen er, at et dias er indlæst i kameraet og billederne er taget i et mørkt rum. Filmen forskud automatisk til det næste billede efter hvert klik af kameraet. Når filmen er udviklet, er det skåret til den korrekte størrelse til at oprette individuelle mikrofiche.

Fordel af mikrofilm

Den største fordel af mikrofilm over mikrofiche er dens pålidelighed over skiftende teknologier. Da det er gemt som en analog billede, fortsætter det med at være en pålidelig form, der ikke behøver at blive opgraderet eller omformateret som teknologiske ændringer. Når taget sig af ordentligt, kan mikrofilm holdbarhed være op til 500 år. På grund af dette, nogle arkiver i digitale medier konvertering til mikrofilm, så de ikke behøver at hele tiden ændre med avanceret teknologi. Dette er især vigtigt, når arkivering skrøbelige dokumenter.

Fordele af mikrofilm

Mikrofiche foretrækkes frem for mikrofilm, hvad angår opbevaring spørgsmål. Mikrofilm skal opbevares under strenge temperatur fugtighed kontrol, og kun 5 eksemplarer bør foretages af den oprindelige film. Mikrofilm kan opbevares ved stuetemperatur. Som sker ændringer til det samlede arkiv, kan mikrofiche nemt tilføjes ved at indsætte nye mikrofiche i jakken. Mikrofilm, på den anden side føjes ikke til, da filmen er lavet kun én gang. Hentning af mikrofiche er også hurtigere end mikrofilm, fordi seeren er på udkig gennem 50 til 70 billeder snarere end 2.000 billeder på mikrofilm.


© 2020 iamgreatindian.com | Kontakt os: webmaster# iamgreatindian.com