Hvad er Caster & Camber?

August 26

Caster og camber er indstillinger, der påvirker bilens styretøj og i sidste ende dens drivende ydeevne. At ændre disse indstillinger kan påvirke hvordan bilen udfører og påvirker også "følelsen" af styreapparatet. Drivere reagere forskelligt på hjul og camber indstillinger, så bilproducenter har udført omfattende forskning i begge at komme med specifikke indstillinger for deres biler.

Caster måling

Caster er vinkel forskydning mellem de øvre og nedre kugleled på en bil styresystem. Denne indstilling er målt i grader. Hvis du skulle tegne en streg fra jorden gennem den nederste kugleleje, midten af hjulet og top pejling, derefter trække en fra skæringspunktet mellem jorden og denne linje, vinkelret på toppen af dæk, offset vinkel ville være hjul.

Caster indstillinger

Når en bil har positiv caster, er top kuglelejet placeret længere frem end den nederste. Dette giver vinklen af caster fremad hældende stilling. Når den lavere kugleleje placeres længere frem end den øvre kugleleje, har bilen en negativ caster. I denne situation er bilen mere stabil når den bevæger sig fremad i en direkte linje. Det er fordi hjulet holdning referenceaksen drejning holder det i linje.

Hvordan Caster påvirker kørsel

Caster påvirker, hvordan let bilen viser at ene eller den anden side. Dette er på grund af placeringen af lejerne over byens hjul. Når de er længere offset, genereres mere caster på grund af afstanden mellem drejning pivot og hjulet. Hvis du kan forestille dig en kraft, der trækker hjulene på linje, som de er trukket langs, kan du forestille dig, hvordan det fungerer. Hvis du trækker et hjul på en streng bag dig, vil til sidst hjulet falde i din sti. Der er den relationelle kraft af hjul.

Camber

Camber er placeringen af hjulene på lodret akse. Hjul, der har camber enten vippe mod eller væk fra bilen. Ligesom du ville læne et dæk til ene eller den anden side ved at skubbe det og holde på kanten, gør camber det samme. Når et hjul vippes på en vinkel, så toppen er tættere på bilen end bunden, greb det naturligt vejen bedre når det vender. Camber er ofte brugt i racerbiler, der har brug for mere greb, mens udfører højhastigheds vender. Hjul på den ene side kan vippes, så bilen kan gøre mere venstre eller højre sving. Det kan også bruges til en vis grad i moderne sportsvogne for at tilføje en ydeevne kant.

Ved hjælp af begge sammen

Camber alene kan bruges til at hjælpe en racerbil, klarer sig bedre gennem sving når kurset har mange venstre sving. Vippe alle hjul til venstre (så toppen læner venstre) producerer bedre ydeevne på venstrehåndet sving. Caster indstillinger også spille en rolle. Hvis du angiver indstillinger for forskellige caster på modsatrettede hjul, vil så bilen også læne til venstre. Dette kan opnås ved at indstille en top forsynet med frem, og en lidt bagud. Den store række indstillinger er uudtømmelige, og det er noget pit besætninger og ingeniører arbejder med dagligt for at strække hver ounce af ydeevne ud af deres biler.


© 2020 iamgreatindian.com | Kontakt os: webmaster# iamgreatindian.com